Generálka Motoru: Jihočeši mění trenéry, hráčský kádr čeká množství změn. Přijdou velká jména

České Budějovice sáhly po závěrečném utkání základní části k výměně trenérů. Výrazný pohyb hlásí i kádr Motoru, který oživí zvučná jména.

i Zdroj fotografie: HC Motor České Budějovice
                   

Po loňské sezoně, ve které hokejisté Českých Budějovic skončili po základní části čtvrtí a v play-off postoupili do semifinále, přišlo v té letošní pořádné vystřízlivění. Motor se krčil u dna tabulky a o tom, že se vyhne baráži, rozhodl až v předposledním kole základní části. Nyní už mají Jihočeši po sezoně a nyní Motor čekají velké změny. Tou první je výměna trenérů. U týmu skončili David Čermák s Romanem Fouskem. Kdo je nahradí?

Výměna u kormidla

Novými trenéry byli jmenováni Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík, kteří spolu v minulosti vedli Plzeň. Myslím si, že Ladislav Čihák je tím správným koučem pro Motor. Je to mladý a progresivní trenér, který už ale má řadu zkušeností z několika extraligových klubů. Líbí se mi jeho trenérská filozofie a věřím, že Motoru pomůže přesně v těch oblastech, kde jsme v posledním období měli problémy,“ uvedl pro klubový web sportovní manažer Jiří Novotný.

iZdroj fotografie: HC Motor České Budějovice

Oba trenéři podepsali v Českých Budějovicích smlouvy na tři sezony. „Uvědomujeme si, že je po neúspěšné sezoně nutné udělat změny. Vedle nového trenérského štábu dojde pochopitelně i k potřebnému hráčskému posílení. Věřím tomu, že všechny tyto kroky povedou k tomu, že budeme hrát takový hokej, který se bude líbit fanouškům a bude úspěšný,“ dodal Jiří Novotný.

Posily s velkým P

A kdo by měl Jihočechy posílit? Po dvou letech v Mladé Boleslavi se do Českých Budějovic vrací reprezentační obránce a bývalý kapitán Motoru Pavel Pýcha. U soutoku Vltavy a Malše bude působit i další bek se zkušenostmi z národního týmu. Trojnásobný český mistr oblékal uplynulých devět let dres třineckých Ocelářů, příští sezonu už odehraje Milan Doudera v Českých Budějovicích.

iZdroj fotografie: HC Motor České Budějovice

Jihočeskou defenzivu by podle všeho měli vyztužit také David Štich a Vojtěch Budík. A posily do útoku? Z Kladna míří na jih útočník Adam Kubík (v zákl. části 16+20) a z Liberce přichází Jan Ordoš (16+13). V Budějovicích pracují dále na příchodu Branta Harrise. Že vám to jméno nic neříká? Kanadský útočník válí tři sezony ve Slovanu Bratislava. Základní část slovenské extraligy zakončil s bilancí 29+27! Zakulisím navíc prosakují zprávy o možném návratu Jindřicha Abdula.

Diskuze Vstoupit do diskuze
93 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články