Hlavní obsah

Kometa doletěla pro postup. Plzeň si vynutila rozhodující zápas, Olomouc má mečbol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po Třinci zná hokejová extraliga druhého postupujícího z předkola play off do čtvrtfinále. Stala se jím brněnská Kometa, která v Mladé Boleslavi zvítězila jednoznačně 5:1 a celkově vyhrála 3:1 na zápasy. Liberec naopak postupový mečbol nevyužil, o výhře domácích Západočechů 2:1 rozhodl v 71. minutě Pour a postupujícího určí až úterní pátý duel. Olomouc triumfovala 3:2 v prodloužení v Karlových Varech a vede 2:1 na zápasy. V úterý může doma sérii ukončit.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brněnský útočník Strömberg překonává gólmana Mladé Boleslavi Krošelje.

Článek
Fotogalerie

Brněnští hokejisté v sobotu ještě první mečbol neproměnili, ale v neděli už šli od samého začátku neochvějně za svým cílem. Již v 8. minutě si v Mladé Boleslavi vypracovali dvougólový náskok a pak přidávali další trefy. Až za stavu 0:5 se domácím podařilo vstřelit alespoň čestný úspěch. Brňané přitom naposledy v Mladé Boleslavi uspěli v říjnu 2017, pak na ledě Bruslařů dvanáctkrát za sebou podlehli.

Petr Holík a Jiří Ondráček si připsali po dvou bodech za branku a asistenci. Jediný gól domácího celku vstřelil finský obránce Alex Lintuniemi, autor obou mladoboleslavských branek ve vítězném sobotním utkání.

Až rozhodující pátý duel určí postupujícího ze série mezi Libercem a Plzní. Západočeši totiž zvítězili na vlastním ledě 2:1 v prodloužení a podruhé dokázali srovnat stav série. V neděli rozhodl v 71. minutě Jakub Pour z přesilovky nařízené za faul Michaela Frolíka. Rozhodne se v úterý na ledě Bílých Tygrů.

Teprve třetím zápasem pokračovala série mezi Karlovými Vary a Olomoucí a Hanáky dělí po výhře 3:2 v prodloužení jediná výhra od postupu do čtvrtfinále. Západočeši přitom ještě v úvodu tětí třetiny vedli o dva góly, jenže pak je postihl 22vteřinový výpadek a o náskok přišli. V 64. minutě dokonal obrat a rozhodl o vedení 2:1 v sérii pro Kohouty Jakub Orsava. Olomouc tak má dva domácí zápasy na postup.

Předkolo play off hokejové extraligy:
Karlovy Vary - Olomouc 2:3 v prodloužení
Branky: 3. Koffer, 25. Jiskra - 46. J. Káňa, 46. Dujsík, 64. Orsava. Stav série: 1:2.
Plzeň - Liberec 2:1 v prodloužení
Branky: 25. Mertl, 71. Pour - 31. Flynn. Stav série: 2:2.
Mladá Boleslav - Brno 1:5
Branky: 52. Lintuniemi - 2. Strömberg, 8. Holík, 31. Flek, 40. J. Ondráček, 50. Ďaloga. Konečný stav série: 1:3.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články