Xavi: Negreira? Je to otázka na prezidenta

Zdieľať:

Dnes večer nás čaká ťažký zápas proti Athletic Bilbao ktorý nám vždy dokáže narobiť starosti. Tréner tak ako my všetci veríme v ďalšie 3 dôležité body ktoré nám pomôže odskočiť od Realu Madrid. Prinášame vám tlačovú konferenciu Xaviho v ktorej sa vyjadril aj k prípadu Negreira.

Zápas
“Athletic má výsledky, ktoré nie sú v súlade s ich hrou, zaslúžili by si viac. Sú intenzívny, priamočiary, agresívny…”

El Clasico
“Sústredíme sa na zajtrajšok. Kľúčové je udržať si 9 bodov. Budeme myslieť na Clásico. Zostáva už len finále.”

Lewandowski
“Robert sa má veľmi dobre, trénuje v skupine od štvrtka. Je príkladom angažovanosti, nasadenia… Vždy chce hrať a zmenil mentalitu tímu. Je pre nás dobré, že prišiel. Pedri a Dembélé budú hrať podľa pocitov. Uvidíme, ako sa budú cítiť v ďalších zápasoch.“

Žlté karty
“Vieme to, ale zajtra je zápas a nebudeme hrať so zatiahnutou ručnou brzdou. Budeme myslieť na Clásico.”

Eric Garcia
Hovorím s ním, nehrá toľko, koľko by si zaslúžil. Má konkurenciu a je vo veľkom klube. Je to hráč pre súčasnosť aj budúcnosť. Spolieham sa na neho. Je príkladom.”

Obnova
“Dúfam, je ťažké byť Fergusonom tu v Barcelone. Som vďačný prezidentovi, hovorí mi, že je spokojný s prácou, ktorú robia všetci zamestnanci. Vážim si ho. Dúfam, že tu budem pokračovať roky, ale bude to závisieť od výsledkov. Nie je čas o tom hovoriť, je tu ešte jeden rok.“

Negreira
“Je to téma, ktorá ma znepokojuje a zamestnáva… Je to otázka na prezidenta. Nerozprávame sa o tom. Nemyslím si, že nám to uškodí. My sa sústredíme na zápas, o ničom inom sme nehovorili. Výhra alebo prehra nezávisí od toho, čo sa deje na tribúne a v klube, ale od toho, čo sa deje na ihrisku.”

Araujo
“Je to pre nás veľmi dôležitý hráč najmä proti Athleticu, pri štandardných situáciách, ale máme alternatívy na jeho pozíciu.”

Gil Manzano
“Chceme ukončiť zápas s tromi bodmi a žiadnym potrestaným, ale niekedy musíte urobiť taktický faul, nie kvôli Gilovi Manzanovi. Je to súčasť hry. Budeme obozretný.”

Laporta
” Skúsime sa posilniť, hovoril o pozíciách, ktoré treba posilniť. Uvidíme, či sa nájdu ďalší, ktorí by mali odísť. Som s ním v kontakte.”

Bratia Williams
“Sú veľmi nebezpeční, majú fyzickú silu, rýchlosť. Sú to hráči s neustálym nebezpečenstvom pri protiútoku. Treba s nimi počítať.”

Obrana
“Výkon mužstva v obrane ma upokojuje. Všetci bránia a vyhrali sme veľa duelov, sú situácie v ktorých sme výborný. V ofenzíve sa musíme zlepšiť. Som pokojný.”

zdroj: BarcaTV/Marca 

foto: Twitter FCB 

Najnovšie články od Marek Kovac (zobraziť všetky)