Ukrajinku Curenkovou šokoval rozhovor s šéfem WTA o ruské invazi. Z Indian Wells odstoupila kvůli panické atace

13. 3. 2023, 21:50
Aktuality 143
Ukrajinská tenistka Lesja Curenková skončila na turnaji v Indian Wells předčasně kvůli záchvatu úzkosti. Třiatřicetiletá hráčka, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, odstoupila před zápasem 3. kola s druhou nasazenou Běloruskou Arynou Sabalenkovou oficiálně z osobních důvodů. Dnes ale oznámila, že ji po rozhovoru s šéfem WTA Stevem Simonem postihla panická ataka.
Profily hráčů
Lesja Curenková (© Profimedia)

"Důvodem mého odstoupení byla panická ataka. Oficiálně bude uvedeno 'osobní důvody', pravdou ale je, že jsem měla potíže s dýcháním a řekněme hysterický záchvat," uvedla Curenková podle agentury Reuters pro ukrajinská média.

Curenková uvedla, že ji rozhovor se Simonem o postoji tenisového světa k ruské invazi na Ukrajinu šokoval. "Řekl mi, že on osobně válku nepodporuje, ale pokud ji ruští a běloruští tenisté podporují, je to jen jejich osobní názor a názory jiných lidí bych si neměla tak brát," prohlásila Curenková.

Simon zároveň podle tenistky vyjádřil přesvědčení, že ruští i běloruští hráči nebudou chybět ani na olympijských hrách. "Když jsem se ho zeptala, jestli si uvědomuje, co mi říká v době aktivní fáze ruské vojenské agrese v mé vlasti, odpověděl, že ano a že je to jeho názor," dodala.

WTA v reakci pro Reuters zopakovala, že ruskou invazi odsuzuje. "Základním principem WTA ale zůstává, že tenisté se jako jednotlivci mohou účastnit profesionálních soutěží na základě svých výkonů a bez jakékoliv formy diskriminace a nejsou trestáni kvůli vládním rozhodnutím v jejich zemích," uvedla WTA v prohlášení.

Rozhovor se Simonem vedla Curenková už před zápasem druhého kola s Chorvatkou Donnou Vekičovou, kterou pak ve třech setech porazila. Dál už ale podle svých slov v turnaji pokračovat nemohla. "Opravdu doufám, že se mi povede tyhle všechny informace strávit a připravit se lépe na další turnaj," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

143
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tsurenko sa mala zachovat ako Marta Kostyuk, ta vo finale neodstupila.... ako sa ma citit teraz Amazonka asi nikoho nezaujima, a co ta Kaja preco hrala s carevnou a rovno nehodila vidle do kurtu...
je to neriesitelna situacia, ale vobec sa mi nepaci vyjadrenie ich guru, ak sa takto vyjadril, ako sa pise v clanku, tak by ho mali odvolat, len, ci nie je Tsurenko iba prostriedkom na ukoncenie jeho posobenia, vobec by som sa tomu nedivila, v dnesnej prehnitej spolocnosti
Reagovat
turista
Proč by Kája měla hodit vidle do kurtu? Lepší je vyhrát což udělala.
Reagovat
Nola
Tsurenko sa mala zachovat ako Marta Kostyuk, ta vo finale neodstupila.... ako sa ma citit teraz Amazonka asi nikoho nezaujima, a co ta Kaja preco hrala s carevnou a rovno nehodila vidle do kurtu...
je to neriesitelna situacia, ale vobec sa mi nepaci vyjadrenie ich guru, ak sa takto vyjadril, ako sa pise v clanku, tak by ho mali odvolat, len, ci nie je Tsurenko iba prostriedkom na ukoncenie jeho posobenia, vobec by som sa tomu nedivila, v dnesnej prehnitej spolocnosti
Reagovat
Mony
Šimon je tenisový táta všech, tedy Ukrajinek i Rusek. Když jedna sestra nebo její kamaradka provede něco ošklivého a její sestra bude požadovat, aby se jí rodina vzdala, tak to pro tátu bude těžké. .. Nezapomínejme, že pro 40% Rusů na Donbase je Putin jako Spasitel, a je pochopitelne, že Rusky souciti spise s nimi ..ale jasné je v tom též urazena imperiální pýcha ponizenych Rusu
Reagovat
Mony
Byl jsem mezi prvními, kdo po napadení ihned požadoval vyloučení všech Rusů..
Teď ale už vím, že neřešení , ale hroceni problémů, které se na Ukrajině za posledních 20 let nakoupili, ani jinak skončit nemohlo...
Tedy mohlo, velkým všeobecným forem, kde by veřejnost dávala protistrane otazky..ale u Východnaru jsou asi tanky prirozenejsi
Reagovat
turista
Především se do věcí na Ukrajině nikdy neměla zaplést Amerika.
Reagovat
Mony
bez ní by to asi byl rychlý proces
Reagovat
annah
Možná bychom měli russáky už na Slovensku. Nebo v Pobaltí.
Reagovat
Krisboy
...a na Slovensku by je vítal Fico jako osvoboditele a spasitele.smile
Reagovat
Patik
Jasné ovládli by svet.. Tak ľudia sa im smejú že prehrávajú na Ukrajine ze nevedia dobyť malu dedinku na Ukrajine ale dobyť Európu to áno.. Tak už sa rozhodnite.
Reagovat
Krisboy
Ty by ses měl věnovat opravdu jenom tenisu. Tvoje tenisové komentáře čtu rád, ale v politice jsi neuvěřitelný demagog. Nech toho, prosím. Ve svém vlastním zájmu.
Reagovat
Patik
Škoda..ja som není teda žiadny demagog len sa usmievam na niektoré tie názory co sa tu píšu naozaj...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jedno z které strany, ale stále bude platit zlaté pravidlo... 2 krát promysli, potom hovoř, reaguj... nakonec máme dvě uši, pár očí, ale pusu jen jednu.
Stejně nás víc mrzí to, co řekneme, než to, o čem pomlčíme.

...ať je to jak chce... tak nevím proč u Simona mám dlouhodobý pocit, že tohodle chlápka moc věcí nemrzí... a nikdy neoplýval nějakou sebereflexí...

Příjde mě jako takový kontroverzní typ, ikdyž nevím jestli to je jeho záměr nebo ne. A je to jen slon v porcelánu...

Co řekl: tedy, co tvrdí Tsurenko.

He expressed confidence that the Russians and Belarusians will return to the Olympics and said that it will happen exactly as it is happening now in tennis.

He told me that he himself does not support the war, but if the players from Russia and Belarus support it, then this is only their own opinion, and the opinion of other people should not upset me.

Závěr, nechce válku, ale jestli ji někdo chce z hráčů, tak se kvůli nemá Tsurenko rozčilovat....

Jistě, může to být dobrá rada, neboť naštvání, nenávist, atd. otupuje smysly, a rozhodně to nepomáhá, jasně, ale tohle rozhodně není nej. rada po telefonu a Ukrajince...
Reagovat
Fandina
Je to tak, že sytý hladovému neuvěří. Simonovi je to jedno, že někdo někam vlítne a zabijí tam. Tsurenko to pochopitelně jedno není, protože to zažívá. Dokud nás nevykradli, tak mi to také bylo jedno, protože jsem ani ty pocity vlastní marnosti neznala. To samé, když nás v 1968 napadli Rusové. Strašný pocit bezmocnosti, když ti do oken míří tanky a zbraně ostrými a ty nemůžeš nic dělat. Je to hrozný pocit pro člověka, který to zažil. Takže chápu, že lidi, kteří takovou zkušenost nemají, to ani nechápou.
Reagovat
annah
Přesně tak. A takový Simon by mohl dovysvětlit svůj postoj: "Podívejte se, slečno Tsurenková, vemte si příklad ze mě. Kdyby například russáci napadli Aljašku pod záminkou, že jim kdysi patřila a že nám ji jen nedopatřením prodali, a kdyby tam vraždili a srovnávali města se zemí, tak já bych si to fakt tak nebral. Prostě bych myslel na něco pozitivního a čekal, až problém vyšumí. Kdyby tam náhodou žili nějací mí příbuzní, tak bych jim doporučil, ať přesídlí třeba do Kalifornie. Rozhodně bych si to tak nebral. A ruské sportovce bych všude vítal. Dejte na mě..."
Reagovat
elsky
Nevím co je to za novou módu, lízt lidem do hlavy a zkoumat, co si kdo myslí. Pokud to pan Simon odmítá, může to znamenat, že je normální smile .

Na druhé straně paní Curenková má zase právo se hroutit z čehokoliv.
Reagovat
patriks
Nikdy jsem neslyšel, že by si hráčky telefonovaly s ředitelem WTA. Až hráčka Curenková, která je už dlouho bez formy najednou vede dlouhý telefonát, který pak jakoby z ničeho nic tlumočí s velkou pompou do médií. Jestli to náhodou není promyšlená snaha o diskreditaci šéfa WTA.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Každopádně špinavá politika a války do sportu nepatří. Mohl bych si jako fanoušek Djokoviče přát, aby Medvedev a Rublev a další byli zaříznuti, ale to je proti základní podstatě sportu. Takže ne, děkuji nechci. Nikde jsem žádné konkrétní sportovce neviděl vystupovat pro rusky. Snad jenom vymaštěného Oveckina, toho by měli zavřít a vyměnit jako politického vězně. Ale ruské tenisty nám nechte na okruhu. Už jste napáchali dost škod, když jste zničili kariéru Djokoviče skrze covid.smilesmilesmile
Reagovat
Grape
Politika do sportu nepatří - ono to na jednu stranu zní fajn, ale státem, který politiku do sportu tahá ze všech nejvíce, je dlouhodobě právě Rusko.
Pravda, tenisu se to až tak netýká, ale stačí si vzpomenout, co byli schopni rozpoutat například v biatlonu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I na AO dostali provokatéry. Takže ano, Rusko politiku do sportu tahá, ať se to někomu líbí nebo ne.
Reagovat
Patik
Ako vieš ze ich tam poslali rusi provokovať a ako vieš ze ti provokatéri boli rusi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, zprávám se sice nedá zcela věřit, ale můžeš se zeptat, komu jinému by to prospělo.
Reagovat
Patik
Ja neviem..komu? Komu pomáhajú rôzne média šíriť dezinformácie.. Prečo sa toto všetko robí? Ako vieš ze to nebol zaplateny Ukrajinec.. Alebo american..a podarilo sa mu to vyvolal problém mal Rusku vlajku ďalší dôvod prečo nenávidieť rusov predsa no nie?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kvůli tomu, že si zanotovali s pošahaným Srdjanem? To nemyslíš vážně.smile
Ať to udělal kdokoli, k propagandě to využilo hlavně Rusko.

https://sport.aktualne.cz/tenis/nastvali-jsme-nase-nepratele-rusove-si-pochvaluji-specialni/r~695f138ea08811ed8d680cc47ab5f122/
Reagovat
Patik
Keď ti mam pravdu povedať dneska sa nedá veriť naozaj nikomu nič..takych článkov som videl a čítal.. Dokonca aj vierohodne videa rozhovory ktoré boli upravené zmenené hlasy slová..graficky upravené tváre..vsade zaplatení ľudia..kazdy si propaguje a napíše to co sa mu hodí vystrihne z kontextu..a tak ďalej..
Reagovat
Grape
No jedna věc je, že Lesja je jednou z nejméně sympatických hráček na okruhu a je klidně možné že hraje divadlo, aby se zviditelnila, neboť zápas proti Aryně by na 90% stejně prohrála.
Druhá věc ale je, že pokud tohle Simon řekl, tak je to vážně zhovadilost největšího kalibru.
Nemám stále úplně jasný názor na to, zda nechat ruské a běloruské tenistky hrát, rozumím argumentům z obou stran, jde o individuální sport a tenisté za válku nemohou, na druhou stranu ukrajinské tenistky asi moc dobře vědí, jakým způsobem Rusky o válce mluví a jejich snaha, aby Rusky měly zákaz je celkem vypovídající...
Hlavně ale o to v Simonově výroku až tak nejde, pokud vážně řekl, že podpora dobyvačné války, kde jsou mučeni a zabíjeni civilisté včetně dětí, je osobní názor, tak je to na okamžitý vyhazov. A dokázal bych si i představit nějaký hromadný bojkot tenistek, byť úplně čekat se to asi nedá, přeci jen jde o individuální sport a prachy jsou prachy. Nicméně třeba to, co se minulý týden odehrálo v Anglii kolem G. Linekera je hezkou ukázkou, že když se lidé hromadně za někoho postaví, tak bafuňářům nezbyde než ustoupit...
Reagovat
annah
Vidím to úplně stejně. A toho Simona bych vyrazila takovým obloukem, že by se zastavil až někde v Antarktidě. Není dost sprosté slovo, kterým bych ho označila.
Reagovat
George_Renel
Já bych byl u prohlášení Tsurenkové opatrný.
Dobře víme že je jednou z nejčastěji skrečujících hráček a zrovna tak jsou pověstné její MTO. Je to dost herečka.
Reagovat
jacksomm
..podle mě za její "atakou" stojí spíš nechuť hrát proti silnější soupeřce. Jen se teď hodilo, že je z Běloruska. Osobně mi na názoru pana z WTA nepřijde nic nenormalniho na rozdíl od reakce dotyčného sportovce. Tihle političtí modrozluti fanatici hýbou žluči zase mne.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
smazaný uživatel
...nechtěla hrát s Beloruskou, tak hysterčila a radši vzala nohy na ramena????????
Reagovat
Lada62
...nechtěla hrát s Beloruskou, tak hysterčila a radši vzala nohy na ramena????????
Reagovat
jurasekh
Vy dva jste skvělí, máte naprostou pravdusmilesmile...Občas se tu někdo nejistě zeptá, protože pořádně nerozumí, ...ale Ti kreténi, co nechápou a okázale dávají najevo "sílu", jsou naprosti ubožáci bez empatie a citu... Jsem dědek, ale taky bývalý reprezentant Československa... takže vám můžu říct, že většině těch ruských hovad jsou nějací Ukrajinci "u prdele"...A stejně byste byli na tom i vy - Češi a Slováci (a možná ještě budete, pokud Ukrajincům dojdou síly) ...Zkuste se zeptat třeba Stachovského nebo Dolgopolova!?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
baba
nechci se přít, ale stejně tak si myslím, že většině Ukrajinců, Amíků, Francouzů atd. by nějací Čecháčkové a Slováci byli u prd...taky tak, pokud by došlo na lámání chleba a nehodili bychom se do jejich taktické bitvy o moc..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile nestraš tady, Rusové nemají absolutně žádnou sílu k napadnutí NATO. Leda kdyby použili jaderné zbraně, ale to už by nám mohlo být jedno.

Rusko vs NATO je jako Nadal vs Djokovič na Australian Open, Wimbledonu či v hale.... NATO (Djokovič) by zašlapalo Rusko (Nadala) do země jako červa.smilesmile
Reagovat
turista
Jenže dřív než by NATO zašlapalo Rusko do země tak by Rusko pohřbilo celou planetu podle doktríny, že svět bude existovat buď s Ruskem nebo nebude existovat vůbec. Nebral bych to na lehkou váhu.
Reagovat
Patik
No asi tak ved to je úplne jasné a ma to úplne jasný záver a to ten ze nikdy nemôžeš poraziť predsa jadrovú veľmoc.. Preto nikdy nezvitazi ani Ukrajina..
Reagovat
Teo
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je zhovadilé a zbabělé a nedivím se, že nejenom Lesje zahýbalo žlučí.
Pokud se WTA za něj, coby šéfa staví, je to signál nejen pro sponzory, jak tu někdo poznamenal, ale i pro další organizace.

Věc má rub (napadení UA RUS) a líc (RUS tenisty, co proti válce vystupují)

Úkol je postavit minci na hranu, o což se evidentně snaží Wimbledon. To je šlechetné, ale elegantní řešení to není a ani nemůže elegantní být.
Reagovat
Basa
Podle mě to nemohl říct, tak blbej snad není...ale je to šílenost
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl by se k tomu vyjádřit, protože z amerického zdroje jsem četl dovětek, že ale chápe, že se Lesja cítí hrozně. Což by tu jeho ubohost ještě násobilo.
Reagovat
Basa
Ostuda, jsem zvědav i na reakci Micky Lawrer.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dobré ráno!:)
Možná by bylo zajímavé vědět, co si řeknou spolu mezi 4 očima...
Oficiálně žádná překvapivá prohlášení neočekávám.
Teda, překvapení by bylo, kdyby Lesjina slova popřel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pravda to taky může být zčásti a zčásti dobarvená herečkou Lesjou. Hlavně by Simon s prohlášením neměl moc otálet.
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Torn
smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A ty máš důkaz, že to Simon řekl?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zásadní bude Simonovo vyjádření. Pokud k žádnému nedojde, tak to řekl.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Byl bych velice opatrný s těmito soudy typu "kdo mlčí, ten souhlasí". Královská rodina také nevydává stanoviska na kdejaký bulvární nesmysl.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já bych v tomhle směru opatrný vůbec nebyl. Jedna věc je stanovisko WTA akceptovat ruské hráče/ky, jiná prohlášení jejího šéfa, že mu nevadí hráči, co invazi schvalují. A potažmo, pokud toto řekne Ukrajince.
Ano, zpráv je na na toto téma hafo, ale tenisové špičky nemůžou před problémem strkat hlavu do písku...
Reagovat
Teo
A vyjádření De Santiste jste četl? Že Ukrajina není problém Ameriky, ale Evropy?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Who´s De Santis?smile Předvolební kecy, to Američani umí.
Reagovat
turista
Pravděpodobně budoucí prezident USA.
Reagovat
Patapuff
Divný je už to, že tam ty dementi z Mordoru vůbec můžou hrát, že s nima ty ostatní hrajou a že jim dokonce některý i po zápase podaj ruku.Je to stejný, jako kdyby za druhý světový války jel hrát do Anglie fotbalovej tým Německa.
Reagovat
Teo
A proč je to divný? Oni ti tenisti snad válčí a můžou za to, že jejich prezident rozpoutal válku? Když se válčilo v Afgáhnu a Iráku, tak Američany taky nikdo nebojkotoval...
Reagovat
Patapuff
Píšu to už níž, ale zopakuju to: Ať jdou manifestovat na Rudý náměstí za ukončení války. A mimochodem v Afghanistánu před Američanama válčili Rusáci.
Reagovat
Teo
a to je nějaká jejich povinnost jít protestovat?
Reagovat
Fandina
Protože tam všude válčili i Rusové, viz Syrie, Afganistán atd.
Reagovat
Fandina
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_v%C3%A1lek_se_zapojen%C3%ADm_Ruska
Reagovat
Basa
Jestli tohle fakt řekl, tak je to na okamžité položení funkce a protestu hráček...to je neuvěřitelnýsmile
Reagovat
Fandina
Jj, takhle napsáno to vypadá děsně.
Reagovat
Basa
To je vážně neskutečný - jsem zvědav na reakci Hologic a dalších partnerů WTA...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tennis_Lover
Ja bych ho poslal ještě kromě rezignace na křeslo smrti. A taky po křeslu bych mu dal smrtící injekci. A hned potom bych ho poslal na kolonoskopii.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Kdo bude protestovat? Ukáčka a maximálně Swiatek :D
Reagovat
Torn
Opravdu si každý může mít názor jaký chce, ať už s tím souhlasíme nebo ne. Nebo si snad myslíš, že v jiných válkách je to jinak? Někdo je pro a někdo proti. Jestli jedna stana má blbý názor? Možné to je, ale pochop, že každý si může myslet co chce, stejně tak ty můžeš mít špatný názor na daného člověka?
Reagovat
Patapuff
Svoboda slova má své hranice. Pokud budeš podporovat nebo propagovat hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo veřejně popírat, zpochybňovat či schvalovat zločiny proti lidskosti, potom se dopouštíš trestného činu - Trestné činy proti lidskosti (§ 400 - § 405) a Trestné činy proti míru a válečné trestné činy (§ 405a - § 417). Mrkni na to, ať seš trochu v obraze.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
com
Kdyby ji cekala naka Ruska z druhe stovky, tak urcite hrala.. Se Sabalenkou vedela, ze je stejne bez sance, tak se chtela jen zviditelnit smile hysterka smile
Reagovat
Titan
smile
Reagovat
Fandina
Zviditelnit se chceš evidentně ty.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Všichni se z vás asi podělají. Co si o sobě myslíte. Šéf WTA je borec. Není důvod nepouštět hráče Běloruska/Ruska na okruh. Fakt UA verbež.
Reagovat
ziza
vypatlanej provokatére
Reagovat
Teo
Jak může ruskej tenista za to, že jeho prezident válčí?
Reagovat
Tennis_Lover
Na to ti už tyhle paka neodpoví. Hysterky, které znají jen urážky, když neposíláš ukackam miliony měsíčně.
Reagovat
Teo
Asi tak smile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
ziza
povídáš si sám se sebou trotle? kolik máš nicků v týhle diskusi ? ((-:
Reagovat
Patapuff
Má jít protestovat na Rudý náměstí za zastavení války A s ním těch 150 milionů dementů, co tam žije.
Reagovat
turista
Je to hrozný. Ale neměří se stejným metrem. Když USA před 20 lety bombardovaly Bagdád v noci tak tam zemřely mraky civilistů včetně dětí. A nikdo to ani verbálně neodsoudil.
Reagovat
Fandina
A to je důvod, že když Rusko vlítne na Ukrajinu, zabijí tam, střílí, rovná všechno se zemí, tak se na to budeme dívat? Protože Bagdád? Srovnáváš nesrovnatelné.
Reagovat
turista
Je to zcela srovnatelné. Napadení Ukrajiny Ruskem to ale nijak neospravedlňuje. To souhlasím.
Reagovat
Patapuff
Nebyl to Irák, kdo začal válku?
Reagovat
turista
V roce 2003 Irák válku opravdu nezačal. V roce 1990 Irák obsadil Ku vajt. To bylo něco úplně jiného. To byla válka za osvobození Ku vajtu. V roce 2003 to ale byla prachsprostá agrese USA proti suverénní zemi Iráku stejně jako teď agrese Ruska na UA.
Reagovat
Patapuff
Byla to koalice více států, nikoliv pouze USA, účastnila se kupř. i naše jednotka.
Reagovat
Teo
To ovšem na principu napadení suverénní země nic nemění, že?
Reagovat
Patapuff
Mám za to, že ta suverénní napadená země si to tak nějak sama přivodila, když sama před tím napadla jinou suverénní zemi. A kromě koalice států se na invazi podílel i Irácký národní kongres, tedy nešlo čistě o útok jedné země proti druhé, jak je to v případě Ruska proti Ukrajině. Je zde spousta odlišností, které je potřeba brát v úvahu, stejně jako kupř. v konfliktu v Jugoslávii nebo bombardování Libye. Zde bylo těžké rozlišit, kdo je ten hodný a kdo ten zlý, v případě agrese Ruska proti Ukrajině (stejně jako kdysi agrese SSSR vůči nám či Maďarsku) je zcela zřejmé, která strana je stranou zla.
Reagovat
Teo
Irák Ameriku nenapadnul, Amerika Irák ano. Co tam máte dál?
Reagovat
Patapuff
Ospravedlňovat ruskou agresi vůči Ukrajině tím, že se něco podobného stalo kdysi ve světě je zcela nesmyslné a zvrhlé. Pokud ti imponuje, co Rusáci na Ukrajině dělají, potom se tam odstěhuj. Tady ti v tom nikdo bránit nebude a tam tě jistě rádi přijmou, možná tě i začlení do armády.smile
Reagovat
turista
Patapuff je demagog. Nepresvedcite ho.
Reagovat
turista
Stále mícháte dohromady válku v Iráku v roce 1991 a 2003. Tam byl velký rozdíl. To ale neospravedlňuje ruskou agresi na UA
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
To není provokace. To je můj a mnoha dalších lidí názor :-)
Reagovat
Patapuff
Lidé, kteří mají v hlavě místo mozku jenom drátek, co jim drží uši, mají nějaký názor?
Reagovat
Fandina
Až ti někdo vlítne domů a bude tam zabijet. Budeš mluvit jinak.
Reagovat
Titan
Je vidět, že k tobě už dlouho nikdo nevlít smilesmile
Reagovat
Fandina
Zato ty jsi ulítlý odjakživa.
Reagovat
Teo
Jak můžou ruští sportovci za to, že se jejich prezident rozhodl válčit?
Reagovat
Teo
Jak můžou ruští sportovci za to, že se jejich prezident rozhodl válčit?
Reagovat
Fandina
Když se jim to nelíbí, mohou protestovat.
Reagovat
Teo
A to jej jejich povinnost?
Reagovat
Fandina
Je to slušnost postavit se proti zabijení.
Reagovat
Patapuff
Je to to nejmenší, co můžou udělat. A byli by nejvíc slyšet. Ale je evidentní, že něco takovýho nemaj v úmyslu. A proto by je neměli pouštět do civilizovanýho světa.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že jim to nevadí. Rusové se schází na stadionech a tleskají si jak jsou dobří, že umí dobře válčit. Je to ubohé.
Reagovat
Patapuff
Je to z poloviny národ agresivnich tupců a z poloviny ovcí, které jen kývají hlavou a dělají, co se jim říká.
Reagovat
Teo
Zato kdyby všichni na světě byli stejní a všichni se chovali stejně a všichni si mysleli to stejný, tak bude líp, že?
Reagovat
Patapuff
Seš trochu mimo, oni právě jsou stejní, myslí stejně, je jim to tak vštěpováno, takhle to v totalitních režimech chodí.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Teo
Co? Já se nebavím o Rusech, ale o lidech obecně.
Reagovat
Patapuff
Aha, takže když část lidstva nechce bojovat, tak je dobře, že existuje i část lidstva, která bojovat chce. smile
Reagovat
Teo
Sorry, ale tahle moralizace, co by kdo měl dělat, je až děsivá.
Reagovat
Patik
To sú strašne kecy..to sa nedá ani čítať..fandina a patapuf myslím.smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Patapuff
Tak to nečítaj a zostaň pri ruskej straníckej tlači.
Reagovat
Patik
Jasné pre vás ktokoľvek kto nechytí hneď stranu Ukrajine automaticky podporuje vojnu a zabíjanie..nič medzitým.
Reagovat
Krisboy
Ono nic mezi tím není, nevěřím, že zrovna ty to nechápeš.
Reagovat
Patapuff
No jasně, tady nic mezi neexistuje. Pokud někdo větší a silnější bezdůvodně napadne někoho menšího a slabšího, tak nelze váhat nad tím, která strana je stranou zla. Tohle musí chápat i naprostý truľo.
Reagovat
Patik
To je fakt logika jak hovädo.
Reagovat
Patik
Ale medzitým je toho mnoho.. Ľudia majú svoju filozofiu ze ak nepodporujes Ukrajinu tak si automaticky na strane rusov.. Sú ľudia ktorí sú čisto neutralni.. Alebo ľudia ktorí nepodporujú zabíjanie ľudi ale rozumejú prečo rusi vedú vojnu..Alebo majú rôzne iné stanoviska a názory voči tomuto konfliktu..to je ako s očkovaním ak si očkovaný si zodpovedný ak nie tak si dezolat..
Reagovat
Krisboy
"ktorí nepodporujú zabíjanie ľudi ale rozumejú prečo rusi vedú vojnu"

To je dobrá slátanina demagogická, to jsi jistě nemyslel vážně??? Směs demagogie, ultra-pokrytectví až katolického rozměru a hlouposti.

A nevím, proč bych měl být dezolát, když jsem neočkovaný. Tobě už fakt hrabe. Plácáš páté přes deváté a pleteš všechno dohromady.
Reagovat
Patik
Nerozumieš mi..ja nehovorim ze si dezolat ale ze ľudia a médiá radili ostatných do dvoch skupín očkovaní alebo dezolati nič medzi tým.. Rovnako tak ako ľudí triedia ze bud podporis Ukrajinu alebo si Rus a podporujes násilie.. To nehovorím ja ale tak funguje internet ze ľudia nevidia nič medzitým majú jednoduché zmýšľanie.
Reagovat
Krisboy
Ne, opravdu ti nerozumím, v tom se shodneme.
Prostě nejde zároveň "nepodporovat zabíjení" a zároveň "chápat, proč Rusko začalo válku".

Je to vrchol pokrytectví, alibismu a zbabělosti. Takhle mluví politici.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Patik
Nikto nepodporuje násilie ani smrť nevinných ľudí.. Nebudem to nejako rozpitvavat táto debata nemá význam to je ako hovorít o očkovaní a kovide sto ľudí sto názorov..veľa ľudí si ťažko zástava Ukrajinu ale keby trebárs takej fandine povieš ze nasťahuj si troch chlapov z Ukrajiny co utekajú pred vojnou do domu tak nepusti ani jedného..ale vlajocky na sociálne siete si dávajú.. Keby tam poslali Slovákov tak 99 percent by sa vyhovorilo ze nemôžu ísť lebo majú ploche nohy.
Reagovat
Krisboy
"Nikto nepodporuje násilie ani smrť nevinných ľudí"
Nejen podporuje, ale přímo oslavuje to veliká spousta lidí...

Jinak máš pravdu, debata o ničem, končíme. Sám nevím, proč jsem se do toho dal smile
Reagovat
Patapuff
Přečetl jsem si tu debatu výše, co jsi vedl s Krisboyem a musím říct, ty jsi opravdu truľo a to ti ještě hodně fandím. "Nepodporovat zabíjanie ľudi ale rozumět prečo rusi vedú vojnu" to mě fakt pobavilo. "Nepodporuju násilí, ale rozumím, proč patnáctiletý Pepa jen tak z plezýru mlátí osmiletého Frantu."
Reagovat
Patik
No to není to isté.. Ukrajina totižto tiež vraždila rusov.. Rusi nanu neutocia kvôli nejakej rope alebo nejakému bohatstvu
..to samozrejme rusov ale neospravedlňuje..ale stále čo s tým majú tenisti
. Ja som reagoval viac nato ze ty posielaš do prdele tenistov akoby oni viedli vojnu.
Reagovat
Krisboy
Rusko na Ukrajinu útočí kvůli územním ziskům (obilnice Evropy, těžký průmysl a hlavně kontrola Černého moře) a s tím spojené likvidaci ukrajinského národa, resp. poruštění ukrajinců. Že unášejí děti po tisících na převýchovu po vzoru Velkého Fuhrera, to jistě víš. Nějaké násilí proti russům je jenom záminka. To navíc začalo až po okupaci roku 2014, takže Ukrajinci na jistou formu obrany měli/mají legitimní právo.
Reagovat
Patapuff
Že ty to píšeš odněkud z Moskvy? Nebo z Bohnic? Nebo jakou máte u Vás na Slovensku dobrou psychiatrickou léčebnu? A oni tě pustí k počítači? To je od nich hezký.
Reagovat
Patik
Takéto reči ma len utvrdzuju v tom aké jednoduché máš zmýšľanie..Ale to je v poriadku ľudia majú rôzne názory len s tým nechoď do politiky lebo skončí celá Európa v prdeli kvôli Ukrajine tej Ukrajine ktorá by sa na nás akurát tak vysra*a keby nám tu padali bomby ako jej.
Reagovat
Krisboy
Už na to sejte. Radši mi řekněte, jestli Wawrinka porazí Sinnera? smile
Reagovat
Patik
Neporazi..ale set by mohol smile
Reagovat
Krisboy
Hm, 2,13 stojí za uvážení, dyby se to nějak šikovně zkombinovalo s jinými zápasy smile
Reagovat
Krisboy
Nevíš, co řekl Rune Wawrinkovi u sítě při podání rukou? Stan vypadal docela nechápavě a komentátor říkal něco jako že to nebylo nutné...ale nerozuměl jsem mu ani slovo.
Reagovat
Patik
Neviem veru..ale Wawrinka mu už tuším hovoril niečo pri sieti v predošlých zápasoch možno Rune len nadviazal. smile
Reagovat
Teo
smilesmilesmile
Reagovat
Teo
Samozřejmě že mezitím něco je.
Reagovat
Patapuff
Co?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist