Stovky elektroaut nebo také žádné. Elektrifikace flotil má mezi bankami dva jasné lídry

Velké tuzemské banky mají obvykle ve svých vozových parcích stovky automobilů. Některé už přitom ve stovkách začínají počítat i podíl bezemisních bateriových vozidel, jiné jsou u desítek a další zatím pokročily k několika nízkoemisním hybridům. Nejméně tři ze šesti největších finančních domů ale plánují plně elektrifikovat svůj fleet nejpozději do konce dekády.

Jestli má firemní elektromobilita v Česku výrazného průkopníka, je jím Moneta Money Bank. Prvních šedesát e-golfů první generace pořizovala již v roce 2017. „Naše rozhodnutí tehdy vzbuzovalo na firemním trhu mnohdy zvednutá obočí či úsměšky. Čas nicméně prokázal, že jsme se před šesti lety postavili na správné koleje a vidíme, že počet firem, které do svých firemních fleetů elektromobily pořizují, narůstá geometrickou řadou,“ říká ředitelka udržitelnosti a komunikace Monety Zuzana Filipová. 

V současnosti má banka ve svém fleetu 216 vozů, z nichž 130 je čistě elektrických. Kromě toho vlastní tři plug-in hybridy. Podíl elektrických vozů v jejím parku tak aktuálně dosahuje 46 %. „Do konce letošního roku pak počítáme s pořízením dalších 57 elektromobilů,“ říká Filipová. 

Za elektrifikací fleetu je podle ní rozhodnutí banky radikálně snížit emise. „Kromě příznivého vlivu na životní prostředí má elektromobil ještě jeden pozitivní aspekt. Náklady na pořízení jsou sice dvakrát vyšší, ale náklady na provoz o třetinu nižší než u konvenčního auta,“ podotýká Filipová. Elektromobily mají také výrazné daňové úlevy a v Praze, kde jich má Moneta nejvíce, jsou pro ně modré parkovací zóny zdarma, dodává manažerka. Banka by ráda kompletně přešla na elektrická auta do roku 2025, zároveň s tím ale také redukuje svůj vozový park a rozvíjí jeho sdílení pomocí online aplikace.

Dobíječky spolu musí mluvit

Spolu s přechodem na bateriová auta Moneta buduje také vlastní dobíjecí infrastrukturu. V pražské centrále má v garážích zhruba 90 wallboxů, na dalších 70 je provedena příprava. Vše je nachystáno i pro instalaci rychlonabíječky pro čtyři vozy, banka ji ale zatím pro provoz flotily nepotřebovala. Postupně, jak na elektromobily přechází v celé flotile, buduje dobíjecí stanice i u svých poboček.

Velkým oříškem při pořizování prvních elektroaut se nicméně podle Filipové ukázal být příkon budov. Moneta musela v centrále zajistit jeho posílení o jeden megawatt a předělat elektroinstalaci. „K tomu jsme samozřejmě potřebovali nabíječky, které by spolu uměly komunikovat a poskytovaly nám informace, které auto je nabité, které ještě ne a zda máme vůbec elektřinu pro obsazené stanice, abychom neohrozili provoz budovy,“ vysvětluje manažerka Monety, která takový systém nakonec vyvinula s externím dodavatelem.

Experti upozorňují, že vlastní dobíjení je zásadní pro co nejúspornější provoz elektrické flotily, protože kilowatthodina elektřiny od distributora vyjde až násobně levněji než na veřejné dobíječce. „Pokud se počty vozů, a tedy i dobíjecích bodů začnou pohybovat v desítkách, je zásadní investicí právě chytrý řídící systém, který infrastrukturu ovládá,“ říká Ivo Hykyš ze společnosti Unicorn, která pod značkou ChargeUp dodává komplexní řešení pro dobíjení vozidel

Hlavní funkcí systému je takzvaný dynamic load management, který reguluje výkon stanic podle dostupné energie v síti objektu a předchází tak jejímu přetížení či překročení čtvrthodinového maxima sjednaného s distributorem. Zároveň umí sledovat provoz stanic, měřit spotřebu energie nebo autorizovat oprávněné uživatele.

Chytrý software tak usnadňuje i sledování ekonomiky provozu jednotlivých vozidel, kdy zároveň dovede rozúčtovávat náklady na jednotlivá střediska či divize firmy. „Byznys se stále více digitalizuje a klíčem k efektivitě je sběr a analýza dat. Logicky se bez ní neobejde ani elektromobilní transformace,“ dodává Hykyš.

Velká trojka jede různým tempem

Druhým finančním domem, který jde elektromobilitě rychle vstříc, je Komerční banka. Loni pořídila 131 aut Enyaq IV, nyní jich objednává dalších 80. Vozidla na baterie tak zanedlouho budou tvořit zhruba 40 % jejího fleetu, který čítá přes 500 služebních vozů. „Náš plán je mít do roku 2026 pouze elektroauta,“ říká manažer Zaměstnaneckých služeb v KB Tomáš Talaš. Ani tato banka neponechává dobíjení aut náhodě a v budování sítě dobíječek je dokonce v předstihu před nákupem vozidel. V současné době má 210 stanic a plánuje budování dalších. V regionech ale podle Talaše občas naráží na rozvodné kapacity nebo ochotu pronajímatelů nemovitostí dobíječku vybudovat.

Další hráči na bankovním trhu ještě v e-mobilitě tak daleko nejsou. Skupina ČSOB má přibližně 600 vozidel, z nichž jsou necelé dvě desítky elektrických vozů. „První elektromobil jsme pořídili již v roce 2020. Motivace byla jednoznačná a v tomto ohledu je také neměnná. Jsme si vědomi toho, že auta, která provozujeme, jsou nezanedbatelným přispěvatelem do naší uhlíkové stopy. Z tohoto důvodu podporujeme elektromobilitu. Celkově snižujeme počet vozidel, která se snažíme efektivně sdílet a postupně se začínáme odklánět od spalovacích motorů,“ říká tiskový mluvčí skupiny ČSOB Patrik Madle. Firemní vizí je podle něj mít do roku 2030 plně elektrifikovaný vozový park. 

V současnosti disponuje banka zhruba třiceti nabíječkami ve variantě střídavé i výkonnější stejnosměrné. „Další rozvoj dobíjecí infrastruktury považujeme za nutnou podmínku postupné elektrifikace našeho vozového parku,“ dodává Madle.

Česká spořitelna, největší banka v tuzemsku podle počtu klientů, provozuje kolem 400 vozidel, z nichž je 14 čistě bateriových vozů a 11 plug-in hybridů. „V blízké budoucnosti bychom rádi elektrifikovali podstatnou část naší flotily,“ říká Filip Hrubý, mluvčí společnosti, která první elektromobil do svého vozového parku zařadila v roce 2015 v souvislosti se svou strategií udržitelnosti.

Právě tlak na udržitelnost obvykle vede firmy k závazku přejít na bezemisní osobní dopravu. „Těchto závazků přibývá a bude přibývat. Odpovědné podnikání a snižování uhlíkové stopy už není jen o ohleduplnosti k okolnímu světu, ale je čím dál důležitějším faktorem pro posuzování investic. Elektrifikace firemních flotil proto nepochybně bude zrychlovat,“ podotýká Ivo Hykyš z Unicornu.

Zvolna, ale přece

UniCredit si v Česku a na Slovensku pronajímá formou full-service operativního leasingu více než 300 vozidel od společnosti UniCredit Fleet Management (UCFM). „Z tohoto počtu jsou tři plug-in hybridy, elektromobily ve firemní flotile zastoupeny nejsou,“ říká mluvčí banky Petr Plocek. V celkovém fleetu UCFM podle něj nicméně v současnosti jezdí téměř 100 čistě bateriových aut nebo plug-in hybridů.

UniCredit počítá s tím, že bude svůj vozový park do budoucna stále více elektrifikovat. „Tempo této transformace bude záviset na mnoha faktorech, jako je dojezd elektromobilů, cena pořízení nebo výše měsíční splátky, množství dobíjecích stanic a cena elektřiny nebo dostupnost vozidel se spalovacími motory,“ říká Plocek.

V počátcích je elektromobilizace v Raiffeisenbank. Prvním elektrickým vozidlem v její firemní flotile byla Škoda Enyaq, kterou banka pořídila v loňském roce. „Elektrifikaci vozového parku vnímáme jako součást naší společenské odpovědnosti, proto je pro nás důležitá. Postupně nahrazujeme vozidla s konvenčními motory elektromobily. V první řadě měníme vozidla využívaná našimi zaměstnanci ve městech, především v Praze. Nezbytností je současně rozšiřování počtu nabíjecích míst, která motivují naše zaměstnance k využívání elektromobilů a plug in hybridů,“ říká mluvčí banky Tereza Kaiseršotová. Absenci dobíjecí stanice v místě bydliště uvádějí podle ní zaměstnanci jako největší překážku pro větší užívání elektrických aut.

Česko si bohužel v budování veřejné dobíjecí sítě neplní adekvátně domácí úkoly. „Ke konci loňského roku zde bylo 2643 veřejných dobíjecích bodů. V roce 2030 jich bude podle plánů rozvoje elektromobility potřeba nejméně desetkrát ale spíše dvacetkrát tolik, čemuž dosavadní tempo výstavby neodpovídá,“ podotýká Hykyš z Unicornu. Zkušenosti sousedního Německa přitom ukazují, jak se právě nedostatečná dobíjecí sít může rychle stát úzkým hrdlem elektromobility.

zdroj: placená inzerce

2 Comments on “Stovky elektroaut nebo také žádné. Elektrifikace flotil má mezi bankami dva jasné lídry”

  1. Pěkný přehled bank. Schválně, kolik jich bude v dubnu ještě mezi živými.
    Hlavně blbnutí Komerčky s objednáním elektromobilů nevypadá zrovna vizionářsky, když obchodování s akciemi její matky SG muselo být dnes zastaveno pro nekontrolovaný pád. Spíš bych si na jejich místě zajistil dostatek papírových krabic.

Napsat komentář