Kia EV9: naditý SUV elektromobil s unikátním interiérem

Elektromobil Kia EV9 nabídne šest nebo sedm sedadel pro posádku. Sedadla druhé řady budou otočná o 180°. Premiéra auta bude do konce měsíce.

Elektromobil Kia EV9, postavený na podvozkové platformě E-GMP (Electric Global Modular Platform) pro elektromobily, přináší dlouhý rozvor, nízkou okenní čáru a zcela plochou podlahu, čímž vznikl velkorysý prostor pro celou posádku ve třech řadách sedadel, která zde může pohodlně trávit čas v prostředí připomínajícím luxusní salonek.

Kia vyslechla názory uživatelů z řad rodin a vyhodnotila možnosti uspořádání sedadel a další výbavu, aby EV9 (nabízené v provedení se šesti nebo sedmi sedadly) zprostředkovalo všem cestujícím dostatek místa, pohodlí a příjemných zážitků, aniž by byla veškerá pozornost soustředěna na potřeby řidiče.

Cestující v prvních dvou řadách EV9 mohou naráz sklopit sedadla a pohodlně odpočívat po dobu dobíjení. Sedadla druhé řady lze snadno otočit o 180°, aby cestující mohli snáze komunikovat s pasažéry ve třetí řadě sedadel. Cestující v poslední řadě dále mají k dispozici držáky nápojů a dobíjecí místa pro mobilní zařízení.

‚Plovoucí‘ panoramatická přístrojová deska je protažena od volantu až doprostřed vozidla. Digitální svět vylepšují dvě dotykové obrazovky o velikosti 12,3″ spojené s jedním 5″ segmentovým displejem pro hladké ovládání všech funkcí vozidla s minimem fyzických tlačítek.

Součástí středového panelu je řada úložných prostor včetně prostorné schránky v základně středového panelu. K celkové kultivovanosti kabiny přispívá i provedení dvířek středového panelu.

Elektromobil Kia EV9 nabídne rozšířenou obrazovka systému AVNT (audiovizuální funkce, navigace a telematika) s jemnou grafikou. Přes obrazovku pak cestující mohou zcela hladce komunikovat s okolním digitálním světem. Pod displejem AVNT je uskupení skrytých dotykových tlačítek pro funkci Start/Stop a ovládání AVNT i funkcí klimatizace.

Světová premiéra modelu Kia EV9 je naplánována na konec letošního března. V rámci premiéry Kia odhalí veškeré produktové informace a zahájí celosvětovou kampaň se sloganem ‚Posouvá vnímání pohybu‘.

zdroj: tisková zpráva, foto: Kia

Napsat komentář