K.Maksvytis: apie laukiančią dvikovą su „Olympiacos“ ir jų lyderius (VIDEO) 6

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Ketvirtadienį Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ komanda stos į kovą su lygos lyderiais – Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkais. Europos grando namų arenoje laukiantis Kazys Maksvytis gyvena nežinomybėje dėl Isaiah Tayloro.

K.Maksvytis dar negalėjo pasakyti, ar skausmus sekmadienį šlaunies srityje pajutęs įžaidėjas galės žaisti ketvirtadienį.

„Jo situacija kol kas neaiški, – apie I.Taylorą kalbėjo K.Maksvytis. – Šiandien dar negaliu pasakyti, bandysime treniruotėje. Viskas labiau paaiškės, turbūt, rytoj ryte.“

20 pergalių per 28 turus pasiekusi „Olympiacos“ šį sezoną turi geriausią puolimo ir antrą geriausią gynybos reitingus. Kalbėdamas apie laukiantį varžovą K.Maksvytis išskyrė Graikijos klubo grėsmingumą.

„Laukia labai stiprus varžovas, Eurolygos lyderis. Kaip ir sezono pradžioje sakiau, kad, mano nuomone, jie yra geriausią krepšinį žaidžianti komanda, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Daug automatizmo, susižaidimo tiek puolime, tiek gynyboje.

Puolime labai gerai juda kamuolys, išnaudojamos geriausios savybės. Gynyboje jie jaučia vienas kitą, ateina į pagalbas. Bus nelengvas iššūkis, bet kito kelio neturime, jei galvojame apie atkrintamąsias. Reikia bandyti paimti tašką prieš labai stiprų varžovą.“

– Kokia buvo komandos reakcija treniruotėse po pralaimėjimo sekmadienį?
– Reakcija tokia, kokia buvo. Esame visi nusivylę. Nesinori teisintis dėl krūvio, bet nebuvome 100 procentu rungtynėse. Stengėmės, kovojome, bet pralaimėjome. Turėjome šiek tiek daugiau laisvo laiko, pasitreniravome ir tikiuosi, kad būsime geresni.

– „Olympiacos“ turi geriausią puolimo, antrą geriausią gynybos reitingą bei šį sezoną išlaiko stabilumą. Jus asmeniškai stebina, kad būtent „Olympiacos“ šioje sezono stadijoje galime vadinti geriausia Europos komanda?
– Nestebina. Net prieš sezoną žiūrint, jie išlaikė branduolį. Bandė pasistiprinti geresniais žaidėjais, viskas nušlifuota pas juos. Tęstinumas ir pastovumas yra gerai.

– Pirmajame susitikime niekaip nesustabdėte Saša Vezenkovo. Kur jo išskirtinumas, kad šį sezoną jam anksčiau laiko galime jam įteikti MVP titulą?
– Jo puolimo savybės. Jis gerai skaito žaidimą, turi labai gerą metimą. Išnaudoja save įvairiose situacijose, susirenka pigių taškų, gerai žaidžia be kamuolio, pelno taškus nesumušęs kamuolio ant parketo. Čia ir yra jo išskirtinumas.

– Jeigu „Olympiacos“ turi aiškų MVP puolime, tai atrodo, kad turi ir savo MVP gynyboje Thomasą Walkupą. Anksčiau minėjote, kad Cory Higginsą norėtumėte turėti savo komandoje. Turbūt turėti tokio stiliaus krepšininką, koks yra T.Walkupas, irgi yra kiekvieno trenerio svajonė.
– Be abejo. Jis atlieka daug darbo. Gynyboje jis cementuoja, kamšo kitų komandos draugų klaidas, puolime – gerai dalinasi kamuoliu, kontroliuoja žaidimą. Vienas iš topinių Eurolygos žaidėjų.

– Georgios Bartzokas išsiskiria savo rotacijomis. Kodėl Pirėjuje tai veikia, o kiti treneriai to nebando?
– Kad jis tą daro, žinome. Gal ateityje ir bus tai bandoma, visi lygiuojasi į geriausius. Žaidėjai gal net treniruojasi tokiais krūviais, žino savo vaidmenis ir jiems tai sekasi.

– Per paskutinius 10 turų „Olympiacos“ pralaimėjo tik Milano klubui. Ką galima pasiimti iš to mačo?
– Milanas pasižymi gera gynyba, fiziškumu, o ir patys gerai pataikė. Visų pirma, reikia tikėti, atakuoti jų silpnas vietas. Visos komandos nemėgsta fiziškumo ir geros gynybos. Reikia primesti savo žaidimą.

Komentarai

  1. ...

    Kaip supratau iš Kaziuko kalbos, tai išvados nepadarytos ir eilini kartą komanda nebus paruošta. Žaidėjai darys kas ką nori, o paskui verks, kad stengėsi bet nesigauna.

  2. jeigu

    tailoro nebus , jokiu sansu, nes vien tik is pasavimosi puolimas nesusikuria

  3. As

    Turbūt kažką praleidau ar atsiprašymo po pralaimėto mačo Vilniui taip ir nebuvo ?

  4. Keista

    Rytoj pažiūrėsiu rungtynes per televiziją iš inercijos, įpratimo, ramiai ir abejingai, kadangi man „Žalgirio“ sezonas baigėsi sekmadienį… Gal ir gerai: pirmą kartą nereikės jaudintis ir rezultatas nebesvarbus. Net keista.. Ačiū „Rytui“, o gal pačiam „Žalgiriui“ – už paslaugą… Pasirodo, tokie nusivylimai veikia kaip gera terapija. O ir Vilniaus „Rytui“ žalgiriečiai, panašu, „užaugino sparnus“. Bet kokiu atveju didelės sėkmės visiems, kuriems rungtynės su graikais svarbios.

  5. :(

    Rytoj sansai absoliuciai mikroskopiniai. Uztenka paziuret i Zalgirio zaideju forma ir komandini zaidima, tiksliau jo nebuvima. Kazkas galbut buvo apsiskaiciuota su fiziniu pasiruosimu, nes zaideju forma aiskiai kritusi, atrodo kazkokie issikvepe, truksta energijos, agresyvumo. O su Tayloru tai ziauriai nepasiseke, net kazkokie flashbackai i praejusio sezono Strelnieka. Tas irgi suzaisdavo pora rungtyniu ir paskui dvi savaites gydydavosi koki patempima. Gaila, bet su tokia forma ir be pg, galincio zaist pilna jega ir esancio geros formos, nera ko net svajot nei apie pergale pries Oly, nei apie patekima i playoffus. Tuo labiau, kad tiesioginiai konkurentai yra geros formos ir nuosekliai gerina zaidima. Kaip ir turetu buti gerose komandose sezonui persiritus i antra puse ir vis labiau artejant svarbiausioms kovoms. O pas mus kaip tik priesingai.

  6. manau

    kad dabar pagrindinis tikslas yra LKL cempionu vardo susigrazinimas , kam ir buvo surinkta sita komanda po tregadeijos preajusiam sezone. Eurolygoj su tokia sudetim pasiekta tikrai geru rezultatu , aštuonetas praktiskai nieko neduoda tik vienas papildomas rungtynes.