Volkswagen chystá elektromobil s cenou, na kterou jste čekali

Volkswagen v roce 2022 meziročně zvýšila globální prodej elektromobilů o 23,6 % na 330 000 vozů. Nyní svůj přechod na elektromobilitu ještě více urychluje.

V roce 2030 bude mít v Evropě až osm z deseti prodaných vozů Volkswagen zcela elektrický pohon. Podíl akumulátorových elektromobilů bude pokračovat v růstu také v Severní Americe. Do roku 2030 počítají plány s podílem 55 %.

Volkswagen navíc uvede do roku 2026 na trh deset nových modelů elektromobilů. Zanedlouho se začnou prodávat čtyři nové elektrické modely: druhá generace ID.3, sportovní ID.3 GTX, ID. Buzz s prodlouženým rozvorem a vlajková loď ID.7.

Již dnes poskytne značka konkrétní výhled na první elektrický Volkswagen pro každého, a to v podobě studie kompaktního vozu ID. 2all. Jeho vstupní cena bude pod hranicí 25 000 EUR.

Elektromobilita pak bude nabízena ve všech segmentech s vysokými objemy prodeje, a značka Volkswagen tak bude mít ze všech konkurentů nejširší portfolio elektromobilů na trhu: od vstupního elektromobilu až po elektrickou limuzínu ID.7.

Výrobní závody Volkswagen zvyšují kapacity pro výrobu elektromobilů

Volkswagen souběžně vynakládá maximální úsilí rovněž na transformaci výroby. Výrobní závod Emden přejde v létě kompletně na elektromobilitu, a kromě elektromobilu Volkswagen ID.4 bude vyrábět také ID.7.

Ve Wolfsburgu bude od podzimu sjíždět z montážních linek také nová generace modelu ID.3. Do začátku roku 2025 investuje společnost do transformace svého hlavního výrobního závodu 460 milionů euro. Výrobní závody ve Cvikově a Drážďanech mají kompletní transformaci již za sebou a v americké továrně Chattanooga byla výroba modelu ID.4 spuštěna už v loňském roce.

zdroj: tisková zpráva

One Comment on “Volkswagen chystá elektromobil s cenou, na kterou jste čekali”

Napsat komentář