Zdá se, že Apple pracuje na nějaké aktualizaci přirozeného jazyka pro Siri na Apple TV spolu se změnami rozhraní aplikace Apple TV pro macOS, podle podrobností, které objevila společnost 9to5Mac v nejnovějších beta verzích tvOS 16.4 a macOS Ventura 13.3.



Informace pocházející z beta verze tvOS 16.4 naznačují, že Apple vyvinul rámec „Siri‌ Natural Language Generation“, pravděpodobně proto, aby zlepšil schopnosti přirozeného jazyka osobní asistentky. Podle 9to5Mac používá Apple přirozený jazyk pro vyprávění vtipů pomocí ‌Siri‌, ale protože tato funkce je na iPhonu a dalších zařízeních, není zcela jasné, co se změnilo. Jak vysvětluje 9to5Mac: „V nejnovější beta verzi tvOS 16.4 Apple povolil nový rámec „Siri Natural Language Generation“.“

„V současné době Apple používá pouze generování přirozeného jazyka pro vyprávění vtipů na Apple TV.“ Zdá se, že aktualizovaný rámec je omezen na tvOS 16.4 a v tuto chvíli se o něm ví jen málo, ale 9to5Mac naznačuje, že podobný (a neaktivní) kód je zahrnut v iOS, HomePod OS, iPadOS a macOS, takže cokoliv, na čem Apple pracuje, by v budoucnu mohlo přijít na všechna zařízení.