Dviženklį deficitą panaikinęs „Žalgiris“ nusileido „Olympiacos“ (VIDEO) 14

Kauno „Žalgirio“ (15/14) krepšininkai paskutinėmis rungtynių akimirkomis pralaimėjo Eurolygos rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 72:74 (17:15, 17:25, 15:21, 23:13) turėjo pripažinti Pirėjo „Olympiacos“ (21/8) pranašumą.

Dviem metimais iš po krepšio pasižymėjo Edgaras Ulanovas, o Rolandas Šmitas ir Lukas Lekavičius pataikė iš toli – 10:9. Kelias minutes trukusį taškų badą nutraukė tolimas E.Ulanovo metimas, baudos metimą realizavo Laurynas Birutis, o kėlinį praktiškai su sirena tritaškiu užbaigė Tomas Dimša – 17:15.

Trečiuoju bandymu taškus iš po krepšio pelnė R.Šmitas, antrą savo tritaškį įmetė T.Dimša, o Arnas Butkevičius sumetė du baudų metimus ir pataisė netikslų komandos draugo metimą – 26:21. Achille Polonara ir Ignas Brazdeikis taip pat smeigė po tritaškį, komandos draugo metimą pataisė L.Birutis, bet prasta atkarpa kėlinio pabaigoje jau vertė vytis varžovus – 34:40.

L.Lekavičius pataikė dvitaškį viena ranka, keturis taškus įsirašė E.Ulanovas, o metimą iš po krepšio įmetė R.Šmitas – 42:45. Nelengvą vidutinio nuotolio metimą pataikė A.Polonara, baudos metimu tašką pridėjo E.Ulanovas, po du taškus pelnė I.Brazdeikis ir R.Šmitas, bet deficitas išaugo iki dviženklio – 49:61.

Greitą ataką dviem taškais užbaigė ir du baudų metimus realizavo T.Dimša, du tolimus metimus vieną po kito paleido R.Šmitas, po tritaškį smeigė A.Butkevičius ir T.Dimša, o skirtumas mažėjo – 65:67. Po minutės pertraukėlės keturis taškus pelnęs T.Dimša išlygino rezultatą (69:69), R.Šmitas pataikė tritaškį iš kampo, bet S.Vezenkovo dvitaškis ir netikslus E.Ulanovo metimas dvikovos pabaigoje privertė kauniečius pripažinti pralaimėjimą – 72:74.

„Žalgiris“: R.Šmitas 18 (6 atk. kam.), T.Dimša 17, E.Ulanovas 12 (6 rez. perd.), A.Butkevičius 7 (6 atk. kam., 2 per. kam.), I.Brazdeikis 5, A.Polonara 5 (8 atk. kam., 2 blk.), L.Lekavičius 5, L.Birutis 3, K.Hayesas 0.

„Olympiacos“: S.Vezenkovas 25, S.McKissicas 18.

Komentarai

  1. Sigis

    Nx nesikeikus nx burokas pastoviai gale ta suzvaigzdejusi ule meta,xebrai bl trajakai lenda dimsa karstas ne bl reik kreivarankiui viska duot

  2. Egis

    Pritariu Sigiui…krenta trajakai Dimsai su Smitu…ne pask.ataka 7 sek.likus duoda kreivarankiui.Treneris kaltas labiausiai 100%

  3. Jo

    Jau tas įgis uznyso su jo gynyba

  4. Pizda

    Pizda,kaip gaila. Butu buves toks svarbus taskas,ranka pasiekiamas buvo…

  5. Saulius

    Puikiai kovojot. Ačiū

  6. BBD meras

    Sveikinimai komandai, kad kovėsi iki galo ir kad neleido būt išniekinamams. Ką gi, dar turėtų paimt kokias dvi pergales su Valencia ir Bayernu bei liks 12-14 vietoje. Gal ir gerai, su tokiu žaidimu ir savo klaidomis nebedarys gėdos ant Europos. Dar spardys subinę Žalgiriui ir vietiniam fronte. Gaila, o taip gerai buvo pradėję sezoną. Ta nelemta Keenan’o trauma ir matyt nusėdo batarkės vargšams.

  7. Taip

    trenerio sprendimai gale padovanojo oly pergale, gynyba prie vezenkova or paskutinė ataka , o šiaip kovojo , ne taip kaip su rytu

  8. 709

    Daug mazu detaliu leme pralaimejima. Teiseju neryztingumas,nepataikytos baudos ir tt. Bet smagu kad kovojo iki paskutines sekundes ir nenuleido ranku kai varzovai buvo pabege gan solidziu skirtumu.

  9. Anonimas

    Kas čia per nevykėlių mentalitetas!Gerai kovėmes viskas ok gavom nuo 1 vt el lyderės.SHUUUDAS niekas negerai sudėtis nieko verta palyginti ką kiti turi.Galvoju vienas Evansas ištrauks broką,bet jam iškritus vasarį pasibaigė kuras.Tokių kaip evans reikia bent kelių.Kažkas suokėapie F-4 ,o liksim FAKIN 15.Man žiauriai skaudu kaip tas Edgu imasi iniciatyvos savo ta patranka ne jam tai! Kol Moliūnas krausis milijonus iš Sold Outų tol nebus nieko.Koks skirtumas durneliai eis,mes kovosim ir rinksim po 14 k stabiliai.Alų mauksim kibirais ir viskas okay bus.Šūdinas vakaras.Reikėjo ant Dimšos statyt tam ėjo ,o ne tam Ulei.Krč mūsų vieta kibire nors ir ten reiktų pakovoti ždž.Kol nebus kito gaspadoriaus tol sėdėsim uodegos Euroleague

  10. :(

    Aciu komandai uz kova. Labai apmaudziai paleistas galejes but neplanuotas ekstra taskas. Is tikruju tai net nesuvokiama, kaip zaidziant taip nekokybiskai, su tiek durnu klaidu buvo nueita iki paskutinio metimo rungtyniu pabaigos. Ir dar karta ziurint i musu dabar galinciu zaist Eurolygoj/atitinkanciu lygi gyneju linija, norisi apsiverkt. Didziulis akmuo i vadovybes darza, kad viska state ant vieno pagrindinio zmogaus, kuriam iskritus, tenka taip kankintis ir treneriams, ir zaidejams. Antras sezonas is eiles turim problemu su gyneju linijos komplektacija. Atrodo, kad isejus Sarui, Zalgiry nebera zmogaus, gebancio padoriai atsirinkt gynejus. Trys (dabar jau du) visiskas balastas, vienas jaunas, net ir sezonui perejus i antra puse niekaip iki galo neisikertantis, kas yra europietiskas krepsinis ir kas cia svarbiausia. Dar kitas zaidzia sunku ir nesekminga asmeniskai sezona. Naujokas nuolat traumuojasi. Ir lieka Dimsa, su kuriuo bandom uzkist visas imanomas skyles. Zmogus ir izaidinet turi, ir gintis, ir taskus rinkt, nors turejo but atsarginis sg. Didziulis komplektacijos fail.

  11. sdf

    saunuoliai. gaila kad planas ‘ulanovas’ gale nesuveike. o siaip komanda kovingumu jau vel primena ta pergalinga pries pora menesiu buvusia komanda. jeigu pavyks islaikyti toki nusiteikima, viskas siame sezone dar imanoma.

  12. Brazdeikis

    Skaudus prarastas taskas dar Smits prazanga pries McKissica bet Zalgiris parode charakteri kad gali grizti po -14

  13. Brazdeikis

    Maksvyciui geriau Pratesimas nei Tritaskis dar teiseju klaidos