Hlavní obsah

Favorité nezaváhali. Pardubice otočily proti Olomouci, Vítkovice přemohly Kometu

Aktualizováno

Favorité v prvních zápasech čtvrtfinále hokejové extraligy na domácím ledě uspěli. Pardubické Dynamo přes úvodní komplikace nakonec relativně snadno porazilo 5:1 Olomouc a Vítkovice vyhrály 3:2 nad Brnem. Druhá utkání sérií na čtyři vítězné zápasy se odehrají v sobotu na stejných místech. V Pardubicích duel začne v 17:00 a v Ostravě o dvě hodiny později.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Zohorna z Pardubic se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Pardubičtí vítězové základní části po neuznané brance Roberta Kousala prohrávali s Olomoucí od 8. minuty, kdy se při signalizovaném vyloučení trefil Jan Káňa. Dynamo ještě v první třetině stav otočilo díky využité přesilové hře Mateje Pauloviče a trefě obránce Tomáše Dvořáka.

V závěru druhé třetiny pojistil náskok v další početní výhodě Tomáš Zohorna a výsledek dovršili v závěrečné části Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Tři asistence si připsal David Cienciala.

Vítkovice se proti Kometě ujaly vedení ve 14. minutě díky brance Lotyše Robertse Bukartse a za 35 sekund zvýšil Jakub Kotala. V polovině utkání odpověděl Zdeněk Okál

Přestože měl zápas tempo a spád, moc vyložených šancí se nerodilo. Jednu z nich promarnil hned v úvodu třetí části Roberts Bukarts, ale vzápětí v čase 43:43 ze situace, která tak gólově nevypadala, prostřelil z úhlu Dominika Furcha bývalý hráč Komety Peter Mueller a vrátil Ostravanům dvoubrankový náskok.

Kometa nekapitulovala, korigovala, ale Aleš Stezka domácím nakonec vychytal první výhru. Domácí si tak ve vzájemných zápasech připsali čtvrté  vítěsztví v řadě.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy
Vítkovice - Brno 3:2
Branky: 14. Roberts Bukarts, 15. Kotala, 44. Mueller - 30. Okál, 47. Hrbas. Stav série 1:0
Pardubice - Olomouc 5:1
Branky: 11. Paulovič, 12. T. Dvořák, 39. T. Zohorna, 46. Hyka, 59. L. Sedlák - 8. J. Káňa.Stav série 1:0

Reklama