17. března 2023 • 20:00

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa 3:2. Mueller na úvod sestřelil svůj bývalý tým

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pikantnější nástup do čtvrtfinále si nemohli přát. Hokejisté Vítkovic na úvod Generali Česká play off zvítězili 3:2 nad brněnskou Kometou a v boji o semifinále vedou 1:0 na zápasy. O vítěznou branku Ostravanů se ve třetí třetině postaral americký útočník Peter Mueller, který předchozí čtyři sezony oblékal dres čtvrtfinálového soupeře. Výběru kouče Patrika Martinec se povedlo pouze dvakrát snížit. Druhý souboj je na programu v sobotu od 19:00.



Začátek utkání přinesl opatrnou partii, ale po úvodní desetiminutovce získaly Vítkovice gólovou i psychologickou výhodu dvěma slepenými údery během 35 sekund. Skóre otevřel ve 14. minutě Bukarts, který se po vyraženém Raskobově nahození na mezikruží opřel do puku a překonal Furcha. Druhá branka měla hodně podobné obrysy: po Gewieseho ráně se kotouč opět odrazil na osu hřiště před vítkovického hráče a tentokrát Kotala ho podruhé poslal za Furcha.

Kometa se po dvou inkasovaných gólech chvíli hledala, ale ve druhé části se znovu vrátila do zápasu. Po nevyužité přesilovce v 30. minutě ožila ještě více, protože Okál se na brankovišti prosadil důrazem a skotačící puk ze závaru propasíroval za čáru.

Přestože měl zápas tempo a spád, moc vyložených šancí se nerodilo. Jednu z nich promarnil hned v úvodu třetí části promarnil Bukarts, ale vzápětí ze situace, která tak gólově nevypadala, prostřelil z úhlu Furcha Mueller. Kometa však rychle obnovila napětí, když se ranou od modré čáry trefil Hrbas.

Domácí pak ve své první a jediné přesilovce sevřeli soupeře jako do kleští, ale maximem bylo Kriegerem trefené břevno. Tak se Brno nadechlo k poslední ofenzívě. V šesti hráčích domácí zmáčklo a po Kundrátkových střelách ještě mělo naději na vyrovnání, ale Stezka domácím vychytal první výhru.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Vyrovnaný, těžký zápas. Podařilo se nám dát v krátkém sledu dva góly a to bylo asi rozhodující. Trošku jsem se obával, jak se na nás projeví pauza, ale zvládli jsme to slušně. Je to první bod. Dobře že jsme měli málo vyloučených, víme, jaké má Brno silné stránky.“

Patrik Martinec (Kometa Brno): „Bylo to dnes asi více defenzivnější utkání a hrálo se hodně z obrany. Šancí nebylo tolik. Rozhodly dva slepené góly, které jsme dostali v první třetině. Dobré mužstvo si nemůže po obdržené brance nechat dát druhý gól hned v dalším střídání. To by se nám nemělo stávat a musíme se z toho poučit do dalších zápasů.“

Góly

Domácí: 13:33. Bukarts, 14:08. Kotala, 43:43. Mueller

Hosté: 29:49. Okál, 46:32. Hrbas

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, Prčík, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Jarůšek, Kotala, Kalus – L. Krenželok (A), Lindberg, Dej.

Hosté: Furch (Postava) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši (A) – Okál, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour, Ondráček, Zbořil.

Rozhodčí

D. Pražák, L. Květoň – J. Ondráček, M. Zíka

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 593 diváků

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Zimák: Sparta jako největší kandidát na titul? Já nejsem favorit, to ty! A faktor sudí
Video se připravuje ...

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud