Hlavní obsah

Šok v Liberci. Slovan připravil Slavii o body, Sparta už po výhře srovnala v čele krok

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie Praha remizovali v sobotním utkání 24. kola Fortuna liga na hřišti Slovanu Liberec 2:2, když v nastavení zajistil severočeskému týmu nerozhodný výsledek Olatunji. Sešívaní tak sice jsou dál v čele tabulky, druhá Sparta už má ale stejně bodů. Letenští zvítězili v Mladé Boleslavi nad Hradcem Králové 2:0 po trefách Haraslína a Wiesnera. Olomouc vyhrála 2:0 nad Mladou Boleslaví a České Budějovice přehrály Baník Ostrava 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Náskok Slavie v čele fotbalové ligy je po remíze v Liberci pryč, sešívaní mají o čem přemýšlet.

Článek
Fotogalerie

Slavia minule v přímém souboji o první místo porazila po obratu Plzeň 2:1 a do Liberce přijela jako velký favorit. Zvláště, když před sobotním duelem červenobílí prohráli jediný z posledních dvanácti ligových zápasů s Libercem. Varováním pro tým z Edenu ale jistě byly už dvě ztráty na hřištích soupeřů (Teplice a České Budějovice).

Liberec poslal v první půli do vedení Červ, ale Slavia po pár minutách dokázala Olayinkou srovnat. Po přestávce šli sešívaní dokonce do vedení poté, co se z penalty trefil Van Buren. Severočeši však duel nezabalili a rvali se o lepší výsledek. Na hřišti se začalo jiskřit, na což doplatil vyloučením Olayinka. Přesilovku nakonec v nastaveném čase Slovan využil k vyrovnání, které zařídil Olatunji.

Druhá je Sparta, která po výhře nad Hradcem Králové 2:0, bodově srovnala s lídrem krok. Potvrdilo se, že mají Letenští s Votroky velmi dobrou bilanci. Z posledních jedenácti vzájemných zápasů uhráli deset výher a jednu remízu.

Kuchta a Čvančara - útočníci pro reprezentaci. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Tentokrát položil základ k vítězství Letenských v závěru první půli přesnou trefou Slovák Lukáš Haraslín, chvíli před koncem pak pečetil tříbodvý zisk Priskeho týmu Tomáš Wiesner. Pražané jsou o nejlepším venkovním týmem ligové sezony. Východočeši naopak doma šestkrát za sebou prohráli a více se jim daří venku.

Výbornou formu potvrdila Olomouc výhrou nad Mladou Boleslaví 2:0. Sigma nenašla už deset kol přemožitele. Jaro začali Hanáci sérii šesti remíz, teď slaví druhou výhru v řadě. Hned v úvodu duelu poslal Sigmu do vedení vlastní gól Karafiáta, krátce po přestávce pak jistil výhru domácích Lukáš Vraštil.

Studio s Podaným, Rosou a Folprechtem
Všechny sobotní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Petra Svěceného začíná ve 14:30, jako expert se představí Jakub Podaný. K hlavnímu šlágru Liberec vs. Slavia pak do studia dorazí dvojice expertů Antonín Rosa a Zdeněk Folprecht. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 24. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

České Budějovice vydřely těsnou výhru 2:1 nad Baníkem Ostrava. Hosté za posledních šest utkání nejvyšší soutěže získali jen bod. Dynamo poslal doma do vedení Lukáš Havel, ale jeho radost překazil VAR. Vedení tak mohli slavit Jihočeši až po vlastním zásahu Zdeňka Říhy. Baník ale ještě do pauzy srovnal Jiří Fleišman.

Kdo čekal, že gól ostravský tým nastartuje, byl na omylu. Po pauze rozhodl zápas ve prospěch Dynama Marcel Čermák.

Program 24. ligového kola
Sobota
České Budějovice - Ostrava 2:1
Branky: 30. vlastní Říha, 61. Čermák - 45. Fleišman
Hradec Králové - Sparta 0:2
Branky: 45. Haraslín, 89. Wiesner.
Olomouc - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 3. Sláma, 47. Vraštil.
Liberec - Slavia 2:2
Branky: 25. Červ, 90.+5 Olatunji - 30. Olayinka, 65. Van Buren z pen.
Neděle
15:00 Slovácko - Zlín
15:00 Brno - Jablonec
15:00 Pardubice - Teplice
18:00 Plzeň - Bohemians

Reklama

Související témata: