Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Náhle zemřel herec Reddick z filmů o Johnu Wickovi nebo seriálu The Wire

Lance Reddick (23. července 2012) foto: Profimedia.cz

Ve věku 60 let zemřel americký herec Lance Reddick známý pro své výrazné role v televizních seriálech i filmech včetně The Wire - Špína Baltimoru a série snímků o Johnu Wickovi. Zemřel náhle v pátek ráno, oznámila Reddickova agentka Mia Hansenová.
  11:45

„Lance nám bude všem velmi chybět. Prosím, respektujte soukromí jeho rodiny,“ uvedla v prohlášení Hansenová. Příčina úmrtí podle ní byla přirozená. Ve zprávě pro média informovala, že policie byla do hercova domu v Kalifornii zavolaná v pátek okolo 09:30 místního času (17:30 středoevropského času).

Agentura AP popsala Reddicka jako typově vyhraněného herce, jehož postavy byly autoritativní, rezervované, odtažité a někdy až zlověstné. Během své kariéry byl často obsazovaný do rolí málomluvných, ale noblesních a osobitých mužů v obleku či uniformě.

Jako „silného a šarmantního“ muže Reddicka na twitteru označil jeho kolega ze seriálu The Wire - Špína Baltimoru Wendell Pierce. Režisér filmové série John Wick Chad Stahelski a hlavní hvězda filmů Keanu Reeves uvedli, že nadcházející pátý díl věnují Reddickovi, jehož ztráta je „hluboce zarmoutila“.

Reddick se narodil v roce 1962 v Baltimoru. Vystudoval herectví na Yaleově univerzitě a objevil se v několika vedlejších rolích v amerických kriminálních seriálech včetně Kriminálky Miami nebo Zákon a pořádek a v dalších sériích jako Bosch nebo American Horror Story.

Kromě herectví se věnoval i hudbě, vystudoval prestižní Eastman School of Music na Rochesterské univerzitě. První album vydal v roce 2011.

Zůstala po něm manželka Stephanie a děti Yvonne a Christopher.

26. září 2014

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!