Hlavní obsah

Putin je na Krymu. Sedl za volant a přijel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sevastopol
Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu poprvé po třech letech přicestoval na Krym. Informují o tom ruská média. Agentura TASS uvádí, že ruský prezident přijel autem, které sám šoféroval.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vladimir Putin s gubernátorem Sevastopolu Michailem Razvožajevem

Článek

Podle informací ruské agentury TASS se na Krymu chystali na videohovor, Putin ale sedl do auta a přijel osobně. Šoféroval sám.

„Náš prezident ví, jak překvapit. Vše bylo připraveno na videokonferenci, Vladimir Vladimirovič se ale sebral a přijel. V tak historický den je prezident vždy se Sevastopolem a obyvateli Sevastopolu. Naše země má neuvěřitelného vůdce!,“ napsal gubernátor Sevastopolu Michail Razvožajev na Telegramu.

Podle informací serveru RT.com už Putin s družinou navštívil školu a dětské centrum v Sevastopolu. Zavítal také do muzea zaniklé řecké polis Chersonésos pod širým nebem.

Na videu, které zveřejnila ruská média, je vidět, jak Putin kráčí po boku Razvožajeva kolem historické budovy. Několik kroků za prezidentem, na kterého Mezinárodní trestní soud v Haagu v pátek kvůli dění na Ukrajině vydal zatykač, jde metropolita Tichon a skupinu doplňuje několik mužů v černém.

Metropolita Tichon má k šéfovi Kremlu blízko už od jeho nástupu k moci na počátku tisíciletí a podle médií je jeho zpovědníkem.

Rusové poloostrov okupují od roku 2014, kdy toto původně ukrajinské území nejprve vojensky obsadili a pak anektovali na základě referenda, které ale Západ neuznává.

Přes 120 států má teď povinnost Putina zatknout, říká expertka

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám