Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 0:3Stav série 1:1Skvělý Furch zničil Rideru, Kometa slaví první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Horký 0 : 1
59. Flek 0 : 2
59. Strömberg 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic prohráli ve druhém zápase čtvrtfinálové série Tipsport extraligy na svém ledě s Kometou Brno 0:3. O vítězství hostů rozhodli Horký, Flek a Strömberg. Série se za stavu 1:1 na zápasy stěhuje do Brna.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Brna Dominik Furch, Dominik Lakatoš z Vítkovic a Radek Kučeřík z Brna.

Článek

Do sestavy Komety se oproti pátku posunul Koblížek místo Šalého a trenéři změnili složení třetího a čtvrtého útoku. Úvod zápasu ale patřil domácím, již v první minutě prověřil Furcha centr elitní formace Vítkovic Krieger.

Dvakrát se poté do slibných šancí probíjel Lakatoš, ani on ale neuspěl. Nejblíže prvnímu gólu byl v 9. minutě Mueller, jenž nezakončil do odryté branky jen kvůli faulu Okála. Následnou přesilovku ale domácí nevyužili.

Brno se směrem do útoku osmělilo až později, střely Hollanda a Ščotky ale Stezka bez problémů pokryl.

Na začátku druhé části si oba celky zahrály zkrácené početní výhody, skórovat ale nedokázaly. Vítkovice byly aktivnější a postupně si vytvořily drtivou převahu, ústřední postavou duelu tak byl Furch. Brněnského brankáře několikrát prověřil Bukarts, neuspěl ani v gólové šanci po Mikušově přihrávce ve 33. minutě.

Ve 38. minutě zmrazil zaplněnou Ostravar arenu Horký, jenž se po Holíkově asistenci trefil krásně pod horní tyč.

Blízko vyrovnání byl po pár sekundách třetí třetiny Raskob, trefil ale jen tyč. V pokračující akci navíc dokázal za Furcha zaskočit Holland. Následně se začalo na ledě i trochu více jiskřit, vše odstartovala srážka Stezky s Raskobem, jehož předtím postrčil Pospíšil.

V polovině závěrečné dvacetiminutovky mohli získat větší klid na hokejky hráči Komety v přesilovkách, 19 sekund navíc hráli v pěti proti třem, druhý gól ale nepřidali. Nakonec to ale hosty mrzet nemuselo a při power play výhru navýšili. Nejprve se do prázdné branky trefil Flek a o 25 sekund později Strömberg.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 38. Horký (Holík), 59. Flek (Vincour), 59. Strömberg (Holland). Rozhodčí: Kika, Veselý - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3, navíc Koch - Pospíšil oba 5 min. Bez využití. Diváci: 9725. Stav série: 1:1.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Prčík, Gewiese, J. Stehlík - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Kotala, Jarůšek - Dej, Lindberg, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Okál - Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Strömberg, A. Zbořil - Zaťovič, Ondráček, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Reklama