Atlético si upevnilo třetí místo v tabulce, Almería zachránila bod proti Cádizu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético si upevnilo třetí místo v tabulce, Almería zachránila bod proti Cádizu
Aktualizováno
Atlético vyhrálo 3:0.
Atlético vyhrálo 3:0.
AFP
Fotbalisté Atlétika Madrid porazili ve 26. kole La Ligy sestupem ohroženou Valencii 3:0 a upevnili si třetí místo v tabulce. Po třetí výhře v řadě mají pětibodovou ztrátu na druhý Real, který v neděli čeká šlágr s vedoucí Barcelonou. Valencie se drží jen o skóre nad pásmem sestupu a v neděli do něj může spadnout.

Almería – Cádiz 1:1

Úvod pro oba celky důležitého duelu se nesl v duchu četných a ostrých soubojů. Hosté se pokoušeli využívat autová vhazování, na která však defenziva Rojiblancos nacházela poměrně jednoduše odpověď. Domácím příznivcům se na chvíli zastavila srdce ve 22. minutě, kdy byl ve vápně sestřelen Théo Bongonda a hlavní arbitr nařídil penaltu. Po konzultaci ale své rozhodnutí změnil, protože k prvotnímu kontaktu došlo mimo pokutové území.

Těsně před odchodem do šaten měli dvojitou šanci Indálicos. Nejprve se fantastický zákrokem předvedl David Gil a po příležitosti následného rohového kopu jej podržela branková konstrukce.

Ve druhé půli se dostal Cádiz kuriózním způsobem do vedení. Po dalším dlouhém autovém vhazováním se míč při zmatku v pokutovém území doslova odrazil od Martího a rozvlnil síť za bezmocným Fernandem Martínezem.

Lázaro měl chvíli po nástupu na hrací plochu skvělou šanci vyrovnat stav utkání, když zůstal na zadní tyči nikým nehlídaný. Bohužel pro domácí příznivce však hlavou nasměroval balon mimo brankovou konstrukci. V nastaveném čase spasil Rojiblancos nejprve Bongonda, když neproměnil šanci a na opačné straně jim přisoudil penaltu hlavní sudí. Povinnosti z 11 metrů se ujal Melero a chladnokrevně ji využil.

Vallecano – Girona 2:2

Příznivce Raya nejprve potěšili parádními trefami Isi Palazón a Óscar Trejo. Ještě před odchodem do šaten se však oba příliš nepředvedli, když se pokusili nahrát si z penalty a standardní situaci naprosto zahodili. To se domácím nakonec stalo osudným, jelikož Viktor Cygankov zachránil hostům dvěma góly bod.

Girona je díky získanému bodu dvanáctá.
Livesport

Espaňol – Celta Vigo 1:3

Na úspěch zadělali hráči hostí již v první půli góly mladičkého Gabriela Veigy a ostříleného kanonýra Iaga Aspase, jenž přesně zamířil z penaltového puntíku. Svěřenci Carlose Carvalhala pak po změně stran ještě navýšili vedení a byli blízko pátému čistému kontu v řadě, o to však v 87. minutě přišli. Nic to však nezměnilo na jejich vítězství, které domácí Andulky ponechalo na 16. příčce s pouze jednobodovým náskokem na sestupové pásmo.

Atlético Madrid – Valencia 3:0

K 17. vzájemnému utkání bez porážky v řadě nasměroval favorita Antoine Griezmann, který se prosadil po uvolnění ve 23. minutě. Na francouzského reprezentanta navázal krátce po začátku druhé půle Yannick Carrasco, jenž se trefil před vlastními fanoušky podruhé v řadě. Netopýři tak na Estadio Metropolitano, otevřeném pro účely madridského týmu v roce 2017, stále nevyhráli a v tabulce se dále nachází jen těsně nad sestupovým pásmem.

Tabulka La Ligy.
Livesport