Rybakinová vyhrála turnaj v Indian Wells, Sabalenkovou porazila ve dvou setech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rybakinová vyhrála turnaj v Indian Wells, Sabalenkovou porazila ve dvou setech
Jelena Rybakinová vyhrála turnaj v Indian Wells.
Jelena Rybakinová vyhrála turnaj v Indian Wells.
Profimedia
Vítězka loňského Wimbledonu Jelena Rybakinová (23) na prestižní akci v Indian Wells slaví 4. titul a premiérový na turnaji WTA 1000. V boji o něj kazašská tenistka porazila světovou dvojku Arynu Sabalenkovou (24), oplatila jí porážku z finále letošního Australian Open a na pátý pokus si připsala její skalp.
Vítězný míček v zápase Rybakinová – Sabalenková
Livesport CZ

Rybakinová – Sabalenková 2:0

Rybakinová se loni ve Wimbledonu stala první grandslamovou vítězkou reprezentující Kazachstán a další milníky přepisuje i v této sezoně.  Na Australian Open si zahrála druhé grandslamové finále a nyní v Indian Wells přetavila své první finále na turnaji WTA 1000 i v premiérový titul na akci této kategorie.

Kazaška narozená v Moskvě v šesti zápasech ztratila jediný set ve čtvrtfinále s Karolínou Muchovou. Mj. porazila tři grandslamové šampionky včetně dvou nejlepších tenistek současnosti Polky Igy Šwiatekové a Sabalenkové, s níž si v dnešním finále poradila 7:6, 6:4.

První set Rybakinová získala až po smazání manka brejku, odvrácení dvou setbolů, využití celkově šesté šance na ukončení sady a 80 minutách boje. Do druhého dějství vstoupila mnohem lépe, získala první dva gamy a po dvou brejcích za stavu 5:2 podávala vítězství. Pak sice znervózněla a prohrála 8 z 9 fiftýnů, na druhý pokus už však turnaj při svém servisu bez potíží uzavřela.

Rybakinová ve všech čtyřech předchozích vzájemných duelech prohrála po třísetovém boji, naposledy letos v lednu ve finále Australian Open. Na pátý pokus už si skalp o rok starší soupeřky připsala. 

Pozápasový ohlas Jeleny Rybakinové
Livesport CZ

"První set byl důležitý. Obě jsme měly šance, ale nakonec se to obrátilo na mou stranu. Ten tie-break byl epický, bylo to hlavně o tom soustředit se na každý bod a snažit se bojovat až do konce. Pro mě pak bylo o něco jednodušší začít druhý set a otevřít ho brejkem," komentovala Rybakinová.

V celkově 12. finále získala 4. titul a zajistila si posun na 8. místo světového žebříčku, čímž o tří pozice vylepší své maximum. Pokud by měla započtené body za loňský Wimbledon, za který se body kvůli absenci Rusů a Bělorusů nerozdávaly, byla by čtvrtá.

"Je to úžasný pocit. Byly to pro mě dva opravdu těžké, ale povedené týdny," pochvalovala si unavená Rybakinová, jež vyhrála poslední čtyři zápasy s hráčkami Top 2.

Sabalenková v 19. letošním zápasu našla po Barboře Krejčíkové svou teprve druhou přemožitelku a poprvé v sezoně neuhrála ani set. V celkově 21. finále marně usilovala o 13. titul. Dnes soupeřce pomohla 10 dvojchybami, všechny nastřádala už v prvním setu.