Studenti na letišti v Českých Budějovicích simulovali odlet na Rhodos

20.03.2023 - Česká republika



Terminál Letiště České Budějovice ve středu 15. srpna výrazně ožil. Letiště si chtělo vyzkoušet na nečisto celý odbavovací proces cestujících. Role figurantů se chopilo 150 studentů a pedagogů Střední školy a vyšší odborné školy cestovního ruchu v Českých Budějovicích.

(foto: Letiště České Budějovice)

Studenti si nechali odbavit zavazadla, prošli se svými příručními zavazadly bezpečnostní kontrolou a poté se vydali do gatu 1 k imaginárnímu nástupu do letadla, které mělo mířit na řecký ostrov Rhodos. Následovala simulace příletu z Rhodosu, kdy se studenti přesunuli do příletové haly. Zde si vyzvedli svá odbavená zavazadla a pokračovali k přistaveným autobusům, které je odvezly zpět do školy.

(foto: Letiště České Budějovice)

Z letiště v Českých Budějovicích totiž budou v letní sezóně poprvé létat charterové lety do Antalye, na Rhodos a do Heraklionu. Lety jsou určeny pro klienty cestovní kanceláře Čedok. Provoz zajistí Smartwings se svými Boeingy 737 pro 189 cestujících. První let z Českých Budějovic do Antalye je plánován na 4. srpna 2023, první let na ostrov Rhodos na 7. srpna a první let do Heraklionu na Krétě pak na 13. srpna.

(foto: Letiště České Budějovice)

(foto: Letiště České Budějovice)

(foto: Letiště České Budějovice)

Témata