Elena Rybakina opanovala Indian Wells a pomstila se za Australian Open

Zdroj fotky: Getty Images

Již podruhé si letos o trofej proti sobě zahrály Elena Rybakina a Aryna Sabalenka. Tentokrát se z vítězství radovala kazašská tenistka, která získala první letošní trofej a pomstila se za porážku z finále lednového Australian Open.

Nová vítězka v "tenisovém ráji"

Elena Rybakina vstupovala do dnešního zápasu s negativní bilancí 0-4 ve vzájemných zápasech s Arynou Sabalenkou. Všechny předchozí utkání byly třísetové bitvy a ta poslední se odehrála na letošním Australian Open. Tehdy si trofej odnesla právě Běloruska, která zvítězila po setech 4-6, 6-3, 6-4.

I nyní mělo utkání velmi vyrovnaný průběh. Obě hráčky v prvním setu přišly o servis pouze jednou a musel rozhodovat tiebreak. Ten získala Kazaška poměrem 13-11 a vylepšila si tak letošní bilanci ve zkrácených hrách na 6-0. Rybakina musela mimo jiné odvracet i dva setbally soupeřky, přičemž sama využila až šestý.

Do druhé sady vstoupila velmi dobře. Hned v jejím začátku prolomila servis Sabalenky a dostala se do vedení 2-0. Podání Bělorusce sebrala ještě jednou a za stavu 5-2 podávala na vítězství. Aryna dokázala snížit na 5-4, ale utkání ve svůj prospěch otočit nezvládla. Elena Rybakina zvítězila 7-6, 6-4 a ovládla letošní turnaj v Indian Wells.

Pro Rybakinu je to první titul kategorie WTA 1000 a celkově čtvrtý v kariéře. Zároveň pokračuje v letošním vzestupu žebříčkem. Po lednovém debutu v TOP 10 si nyní opět vylepší své žebříčkové maximum, kterým bude 7. místo.

První úspěšná odplata za Australian Open

Teprve potřetí v historii se stalo, že se ve finále turnaje v Indian Wells potkaly finalistky Australian Open. Stalo se tak v roce 2000 (Davenport, Hingis) a 2012 (Azarenka, Sharapova). První jmenované z obou dvojic dokázaly vyhrát oba turnaje. Elena Rybakina je tedy první hráčka, která ve finále Indian Wells dokázala vrátit porážku za finále na Australian Open.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full