EasyJet bude opět létat do Istanbulu

20.03.2023 - Evropa



Nízkonákladová společnost easyJet bude po deseti letech létat opět do Istanbulu. Britský dopravce oznámil, že 9. června otevře na hlavní istanbulské letiště novou linku z Manchesteru. Ta bude provozována dvakrát týdně letouny Airbus. Jednosměrné letenky na novou linku začínají na 52 librách (1425 korun).

Pohled na čtvrť Beyoğlu v evropské části Istanbulu. Uprostřed Galatská věž, která byla dříve součástí janovského opevnění (foto: easyJet)

Istanbul bude po Antalyi a Dalamanu již třetí destinací v Turecku operovanou společností easyJet z Manchesteru. Největší turecké město se stane v pořadí 156. destinací v nabídce easyJet.

Na trase mezi Manchesterem a Istanbulem bude easyJet konkurovat společnostem Turkish Airlines (3x denně) a Pegasus Airlines (1x denně z letiště Sabiha Gökçen).

EasyJet již jednou v minulosti do Istanbulu létal. V roce 2013 společnost začala létat z Londýna-Lutonu a Basileje na letiště Sabiha Gökçen v Istanbulu. Provoz obou linek byl však po roce ukončen.

Další nízkonákladovou aerolinií, která začne do Istanbulu nově létat je Wizz Air. Ten na hlavní istanbulské letiště během letní sezóny otevře pravidelné linky z Budapešti, Jasy a londýnských letišť Gatwick a Luton.

Témata