SJS_Hertl_DFS

Útočníci Tomáš Hertl s Martinem Kautem si připsali v pondělním utkání NHL shodně asistenci při porážce San Jose Sharks v aréně Edmonton Oilers 4:5 v prodloužení. Jejich tým vedl 1:0, 3:2 i 4:3, ale nakonec si připsal sedmou porážku za sebou.

Hertl se v čase 5:48 podílel na úvodní brance utkání. Po brejku Sharks vystřelil z hranici pravého kruhu, Jack Campbell puk vyrazil k Alexandru Barabanovovi, který z dorážky skóroval. Hertl se prosadil poprvé po dvou zápasech a polepšil si na 56 bodů za 19 branek a 37 asistencí z 68 utkání.

Hertl

Kaut se v 35. minutě zapojil do kombinace s Barabanovem, po které obránce Erik Karlsson střelou z pozice mezi kruhy dal svou druhou branku v utkání a poslal San Jose do náskoku 4:3. Pro Kauta to byl druhý bod a první asistence v pátém utkání za Sharks, kteří jej získali 26. ledna z Colorado Avalanche.
Brankář Daniel Vladař odchytal za Calgary Flames závěrečnou třetinu při porážce na ledě Los Angeles Kings 2:8. Nastoupil za stavu 1:6 a inkasoval z 13 střel dvakrát. Jednička celku z Alberty Jacob Markstrom dostal šest gólu z 26 pokusů Kings.

Vladar During LAK game

Vladaře jako první překonal v 53. minutě v přesilové hře čtyř proti třem Mikey Anderson střelou z pravého kruhu do protějšího horního rohu a zvýšil na 7:2. V čase 55:51 dovršil výsledek z přečíslení po přihrávce Rasmuse Kupariho Carl Grundstrom.
Obránce Radko Gudas se s Florida Panthers radoval z výhry 5:2 na ledě Detroit Red Wings, v jejichž sestavě nechyběli útočníci Dominik Kubalik a Filip Zadina.