Zurich pátrá po slibných insurtech firmách


			Zurich pátrá po slibných insurtech firmách

Zurich zahájil další kolo hledání inovativních startupů se slibným potenciálem. V rámci Zurich Innovation Championship hledají Švýcaři mladé firmy v kategoriích Customer Experience, Commercial Insurance, obchodní partnerství, digitální pokrok a udržitelnost.

Desetičlenný řídící tým pojišťovny Zurich bude tentokrát do konce dubna 2023 vybírat 2 až 3 vítězné iniciativy v každé zmíněné kategorii. V další akcelerační fázi procesu, jež potrvá od konce května do konce září, obdrží každý zvolený startup financování na projekt ve výši 100 000 USD, stejně jako expertizu v oblasti řízení ze strany manažerů ze Zurichu, ale i externích expertů. Do konce prosince 2023 budou jednotlivé iniciativy, které se osvědčily, zahájeny jako piloty k uskutečnění společných řešení.


Mohlo by vás zajímat: Zemětřesení: Jak k němu přistupují české pojišťovny? Rozdíly jsou značné


Od prvního ročníku tohoto inovačního procesu, jenž začal v roce 2018, přišlo do pojišťovny více než 4 500 žádostí uchazečů o program. Se 30 startupy z předchozích kol dodnes Zurich spolupracuje. „Innovation Championship podporuje nový způsob myšlení a poskytuje nám přístup k nápadům a řešením, která sami třeba ještě nemáme. Pro účastníky na straně mladých firem otevírá soutěž šance k rozvoji jejich podnikání a prostoru pro technologicky orientovaná řešení. To může přispět k uspokojování nových i stávajících potřeb klientů,“ vysvětlil motivaci pořádat šampionát pro insurtech Ericson Chan, informační a digitální Chief Officer v Zurich. Technologická otevřenost a inovace jsou podle něj klíčem pro moderní, životaschopnou a udržitelnou společnost.


Mohlo by vás zajímat: Vladimír Přikryl: Definovat, nebo nedefinovat úrazové pojištění


V Zurich Innovation Championship se dostávají startupy do vzájemné soutěže. Představitelé Zurichu to považují za zdravý vývoj. Podle jejich přání má tato cesta v budoucnu vyústit do nové dlouhodobé spolupráce, z níž bude možné posunout digitalizaci kupředu a lépe uspokojovat potřeby zákazníků.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články