Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Arogance rozhodčích. Jsou vládci hry, ale nesmějí hráčům sprostě nadávat, tvrdí Pech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona mu skončila dříve, než chtěl. Zkušený útočník Motoru České Budějovice Lukáš Pech ale hokej z hlavy nepustil. V televizi hltá vyřazovací boje, těší se i na baráž, kam poslali Jihočeši kladenské Rytíře. „Letos mě to nějak chytlo," přiznává v pořadu Příklep na Sport.cz. Devětatřicetiletý matador promluvil o plánech po kariéře, slovních roztržkách hráčů s fanoušky i peprných diskusích s rozhodčími. „Mně není rozumět, nemám zuby," usmívá se tomu, že sám arbitry někdy nešetří. „Co mi vadí, je arogance rozhodčích," dodává.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem s Lukášem PechemVideo: Sport.cz

 
Článek

Vypjaté boje o body v základní části často rozproudí emoce, a co teprve v play off, kdy se hraje o mistrovský titul. Tam se rozhoduje o tom, zda bude sezona úspěšná. Možná i proto se nejde pro nějaké ostřejší slůvko daleko. „Občas si takhle ulevím. Přijedu za nimi a normálně se na něco zeptám, občas se zasmějeme," tvrdí Pech.

Moderátor pořadu Příklep Honza Homolka oponuje, že je v téhle disciplíně velmi aktivní. Útočník Motoru nakonec přitaká. „Jezdím tam docela často. Je to moje slabina, odreaguji se tím od hry. Že bych ale hlavnímu nadával, že je k nebo č, to ne. Ale povídám si s nimi hodně," přesvědčuje Pech.

Sledují hráči vyřazených týmů play off? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Občas prý narážkám čelí i doma, kde si děti všimnou, že se tatínek baví s rozhodčím. „Taky mi to předhazovali," směje se. „Tak jim na to říkám, že si jen tak povídáme," dodává útočník s tím, že nemá problém prohodit pár slov s kýmkoliv z arbitrů.

Měly by častěji rozhodovat v play off nájezdy? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Jednu výtku jim ale na dálku posílá. „Co mi vadí, to je někdy arogance rozhodčích. To mě letos dost mrzelo. Spoluhráč se na něco zeptal a on ho poslal sprostě někam, vynadal mu. Měl by mít měřítko mluvy," tvrdí zkušený hokejista.

Dobře si přitom uvědomuje, že pod tlakem jsou na ledě nejen hráči, ale i sudí. „Jestli se jim něco nelíbí, může dát dvě minuty. Ale aby se s ním hádal, to by neměl. Má říct, nejezdi sem, příště už to budu dvě minuty, oslabíš tým. Arogance z jejich strany mi vadí. Rozhodčí jsou vládci hry, ale mělo by to mít kulturu," doplňuje.

Napodobí Fleka s Černochem? Plzeňský objev si říká o nominaci na MS. Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s hokejovým útočníkem Lukášem Pechem se můžete podívat ve videu.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články