Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Zlaté slitky, reklamní tašky, čepice. Skupuje se vše s logem Credit Suisse

ilustrační snímek foto: Reuters

Na známých švýcarských aukčních portálech, jako je Ricardo.ch a tutti.ch, jsou už v nabídce upomínkové předměty s logem Credit Suisse. To značí konec jedné éry, informuje agentura Reuters. Banky UBS a Credit Suisse informovaly o fúzi v neděli.
  16:16

Prakticky pár hodin oznámení zániku jedné z nejznámějších švýcarských bank byly v nabídce desítky zlatých slitků s logem Credit Suisse. Kromě toho je možné zakoupit také modročervené lyžařské čepice, které byly vrcholem módy v 70. letech. Některé mohou nakupující vyjít i na více než 200 švýcarských franků (4 830 Kč).

Dále se prodávají známky, staré dopisy i sportovní tašky. Prodejci se snaží přilákat zákazníky, aby zakoupili kousek „švýcarské finanční historie.“

Na internetu lze sehnat taktéž firemní předměty nedávno padlé americké banky Silicon Valley. Deník The Business Insider dokonce zmapoval deset nejpodivnějších kousků, které se draží na eBay.

Mezi nimi se nachází třeba „lehce používaný“ spinner, vánoční svetr, již jednou použitá zástěra či krabice z lepenky s logem banky.

Credit Suisse vznikla v roce 1856. Doplatila na chybná rozhodnutí manažerů v minulosti a také na skandály ve svém investičním bankovnictví. Vaz jí zlomila až krize důvěry z minulého týdne týdne, kdy klienti začali ve velkém vybírat vklady.

Největší švýcarská banka UBS zaplatí za svého dlouholetého rivala Credit Suisse asi tři miliardy franků.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!