Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vítkovice nesrazil rychlý gól ani problém s ledem a vedou sérii s Kometou, Pardubice mají mečbol

Brněnská Kometa vedla ve třetím utkání čtvrtfinále proti Vítkovicím už po dvaceti sekundách hry, ale specifický duel nezvládla. Ostravané skóre obrátili ve vítězství 4:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. Souboj ovlivnilo hodinové přerušení utkání kvůli problémům s ledovou plochou. Pardubice zvítězily na ledě Olomouce 5:4 v prodloužení a vedou 3:0 na zápasy. Rozhodující gól vstřelil v 78. minutě útočník Tomáš Zohorna a dovršil tak obrat Východočechů, kteří po druhé třetině prohrávali 2:4.

Už ve dvacáté sekundě se za domácí Brno prosadil Zdeněk Okál, jenže poté nastal obrat Vítkovic. Nejprve se prosadil Jakub Kotala a do konce první třetiny otočil stav Petr Fridrich. Obě branky padly z prostoru slotu.

V závěru přidal třetí gól ve 45. minutě Lukáš Krenželok, jehož nevinné nahození od mantinelu prošlo Dominikovi Furchovi pod betonem, a konečnou podobu skóre zařídil do prázdné branky Marek Kalus.

Zápas musel být přerušen v 15. minutě kvůli uštípnutému kusu ledu u mantinelu zhruba na hodinu. Ostravané oplatili Brňanům porážku a ve středu mohou útočit na zisk mečbolu před návratem série do Vítkovic.

Kometa Brno – HC Vítkovice 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Okál (Kundrátek) – 10. Kotala (Gewiese, Kalus), 17. Fridrich (Lednický, Gewiese), 45. L. Krenželok (Koch, Stezka), 59. Kalus (Kotala). Rozhodčí: Mrkva, Hradil – Šimánek, Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Brno: D. Furch – Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Gulaši – Horký, Holík, Okál – Pospíšil, Kollár, Flek – Koblížek, Strömberg, A. Zbořil – Zaťovič, F. Dvořák, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Vítkovice: Stezka – Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Kovář, Gewiese, J. Stehlík – Mueller, Krieger, Jarůšek – Lakatoš, Dej, L. Krenželok – Kalus, Lindberg, Kotala – Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Hosté postupně získali herní převahu a v osmé minutě otevřeli skóre. Z přečíslení dvou proti jednomu se prosadil Sedlák.

Olomouc udeřila až při hře v pěti na obou stranách - Willa nadvakrát překonal Bambula. Rozehrávku Pardubic pak vystihl Knotek a trefil horní tyčku Willovy branky.

V 17. minutě šli znovu do vedení Východočeši, když volné místo mezi rukou a tělem brankáře Lukáše našel Cienciala.

Ještě do konce první třetiny ale bylo znovu srovnáno zásluhou pozorného Knotka, který na rozdíl od soupeřů nečekal na přerušení hry kvůli faulu.

Zkraje druhé třetiny dostal hostující Sedlák za zákrok na Orsavu trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku.

Dlouhou početní výhodu využil ve 22. minutě Navrátil, jenž po přihrávce Pláška zakončoval osamocený nad padajícího Willa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Olomouc – Pardubice

Dynamo vypadlo z rytmu a Olomouc v polovině zápasu navýšila vedení: Menšíkova střela příklepem se s přispěním pardubické teče zastavila až v síti.

Pátý gól domácích mohl po Musilově přiklepnutí přidat v přesilovce Kusko, zblízka ale nastřelil jen Willův beton.

Na začátku třetí části hosté snížili na rozdíl jediného gólu, když střela Adama Musila propadla Lukášovi za brankovou čáru. Ve 46. minutě Pardubičtí dotáhli i zbývající ztrátu, volný Košťálek si sjel k bráně a zápěstím se nemýlil.

O vítězství Pardubic nakonec rozhodl v 78. minutě nenápadnou střelou z rohu útočného pásma Zohorna, Lukášovi dokonale zaclonil ve výhledu Vondráček.

HC Olomouc - Dynamo Pardubice 4:5 v prodloužení (2:2, 2:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Bambula (Klimek), 19. J. Knotek (Bambula, Ondrušek), 22. Navrátil (Plášek, P. Musil), 31. Menšík (Mareš) - 8. L. Sedlák (Cienciala), 17. Cienciala (Hyka, L. Sedlák), 41. A. Musil (Poulíček, Vála), 46. Košťálek (Cienciala), 78. T. Zohorna. Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3, navíc L. Sedlák (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Sestavy: Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček - Orsava, Nahodil, J. Káňa - Navrátil, J. Knotek, Bambula - P. Musil, Kusko, Plášek - Anděl, Menšík, Klimek. Trenér: J. Tomajko.

Pardubice: Will - Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, Poulíček, Říčka - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy