Problémy se zubem, motání hlavy i záněty močového měchýře. Martu Kubišovou trápí zdravotní komplikace

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Marta Kubisova
Zdroj: Profimedia

Martě Kubišové je 80 let. Její vysoký věk se na ní v poslední době bohužel silně podepisuje. Má mnoho zdravotních problémů a jak přiznává, někdy kvůli nim nemůže ujít ani pět kroků.

Byla pozvána na inauguraci Petra Pavla, ani tam ale kvůli zdravotním problémům nedorazila, píše Extra. Kubišová si své problémy uvědomuje a je jí líto, že se její stav tak zhoršuje. Ve svém věku by ale podle svých slov nic jiného ani nečekala.

Zub moudrosti

Kubišovou trápí nejeden problém. „Každou chvíli mě trápí něco jiného. Třeba se bohužel i motám,“ svěřila se. Jako kdyby nebylo dost podobných problémů, začaly ji zlobit také zuby.

„To se stane opravdu jen málokomu. V jedenadvaceti mi vytrhli tři zuby moudrosti, ten čtvrtý si holt počkal do osmdesáti. A ještě navíc roste jinam, než má. Ono to nebolí, ale nemá se za co chytit. Prokousal se dásní a směřuje do úplně nových korunek. A to nejde. Hrozilo by, že by se mi to tam mohlo zanítit, a tak musím na operaci,“ vysvětluje zpěvačka pro Blesk.

Snaží se to brát se smíchem

V době covidu se Kubišová obávala nejhoršího. Sice si prošla nějakými těmi dýchacími problémy, nakonec ale nemoc ustála v rámci možností velmi dobře. Přiznává ale, že někdy se zadýchává i teď, a nemůže tak dokonce ujít ani pět kroků.

„Beru to někdy se smíchem, jindy to jen tvrdě konstatuju, že to tak holt už je. V šedesáti jsem si nic takového nedokázala představit, co všechno mě jednou bude trápit,“ říká smířeně.

Nedávno ji podle serveru Život v Česku potrápil nedostatek léků, které potřebovala na své zdravotní problémy. Tehdy skončila kvůli komplikacím dokonce v nemocnici Na Homolce.

K dalším zdravotním problémům, se kterými se zpěvačka potýká, patří v poslední době zánět močového měchýře nebo nespavost.

„Je to někdy taky počasím. Jsou dny, kdy mám pocit, že ani nedojdu nakrmit kočky a vyvenčit mou fenku. Jiný den se mě všechno pustí. A pak se mi to vrhne na kolena, takže neudělám ani pět kroků, aniž bych se nemotala. Hlavně ve větru mám hodně motolice,“ doplňuje.

Zdroj: Extra, Žena Aktuálně, Šíp, Život v Česku

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články