MojAndroid

Phil Spencer, technologický výkonný riaditeľ pre herný priemysel v spoločnosti Microsoft Corporation oznámil, že spoločnosť plánuje vytvoriť obchod s hrami pre mobilné zariadenia. Dostupný by mal byť pre operačné systémy Android a rovnako aj pre iOS. Téme sa venoval portál androidauthority.

Najväčšia akvizícia v dejinách herného priemyslu

Ešte v minulom roku oznámila spoločnosť Microsoft akvizíciu spoločnosti Activision Blizzard. Išlo o jednu z najväčších akvizícií v dejinách herného priemyslu. Microsoft vtedy zaplatil viac ako 68 miliárd dolárov, aby získal jedného z najväčších herných vydavateľov na svete.

V portfóliu má  populárne hry, ako sú napríklad Call of Duty, World of Warcraft či Candy Crush. Microsoft sa tak snaží rozšíriť svoje portfólio hier a posilniť svoju pozíciu v hernom priemysle. Hlavným cieľom je priniesť hry na všetky zariadenia a poskytnúť hráčom ešte viac možností, ako tomu bolo doteraz.

V nedávnom rozhovore Spencer spomenul víziu spoločnosti Microsoft, spustiť obchod s hrami pre Android a iOS zariadenia. Cieľom je ponúkať aplikácie dostupné na Xboxe od Microsoftu ale aj od iných vývojárov na akomkoľvek zariadení. Phil Spencer následne priznal, že v súčasnosti takéto riešenie na mobilných zariadeniach nie je možné.

Google aj Apple majú uzavreté “ekosystémy”

Okrem toho v súčasnosti spoločnosť Apple nepovoľuje obchody s aplikáciami tretích strán v systéme iOS. To isté platí aj pre operačný systém Android od Google. Výnimkou je iba obchod s aplikáciami v Indii. Rozhodnutie komisie pre hospodársku súťaž (CCI) požadovalo, aby spoločnosť otvorila svoju platformu práve v tejto krajine. Spoločnosť Google vzhľadom na toto rozhodnutie už podala námietky a plánuje sa odvolať voči jeho niektorým častiam.

Microsoft Surface Duo 2 farby
Foto: PhoneArena.com

Podľa vyjadrení technologického výkonného riaditeľa Spencera Microsoft už vopred plánuje budúcnosť, kedy obchod s aplikáciami bude existovať aj pre operačné systémy Android alebo iOS. Podľa neho rozhodnutie Indie stanovilo cestu, ktorá by mohla viesť k tomu, že viac krajín bude požadovať od Apple a Google, aby sprístupnili svoj “ekosystém” po celom svete.

Okrem toho v tejto problematike hrajú dôležitú úlohu aj nové pravidlá v zákone Európskej únie o digitálnych trhoch, ktorého cieľom je zvýšiť konkurencieschopnosť s aplikáciami. Vízia Microsoftu by sa tak mohla naplniť oveľa skôr, ako sa predpokladá.

Náš tip
Samsung Galaxy Tab S9 prinesie veľkú batériu a zlepšený výkon

21.3.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+