Sergi Roberto: Messiho návrat? Už ho čakáme!

Zdieľať:

Španielsky obranca Sergi Roberto hovoril s Gerardom Romerom o zápase proti Realu Madrid a vyjadril sa aj k možnému návratu bývalého kapitána Lea Messiho do Barcelony.

Barcelona dnes hrala veľmi inteligentne.
“Áno, tréner nám zablahoželal. Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Naposledy na Bernabéu dominovali oni, ale teraz sme doma chceli dominovať my. Začali sme veľmi dobre, potom nám ich gól prekazil plány, no do prestávky sa mi podarilo streliť gól. V závere strelil gól Marco Asensio a ofsajd zrejme nikto nehlásil. Ja som sedel na lavičke a videl som na niekom tablete, že to bola kontaktná situácia a na VARE sme neskôr videli čiary. Je to deň, ktorý si treba užiť.”

Pravdepodobne si našiel jedinú možnú medzeru na strelu, keď si strelil gól…
“Áno áno. Bolo tam veľa nôh, ale podarilo sa mi to trafiť. Doteraz som na El Clasicu často asistoval, no gól som ešte nestrelil.”

Tie asistencie Luisovi Suárezovi…
“Áno, myslím že ich bolo štyri… Luis mi vždy niečo po zápase napíše, ale ešte som to nekontroloval. Veľmi si ho vážim.”

Ako zvládaš kritiku? Posledné dva roky pre teba určite neboli ťažké?
“Nie je to jednoduché. Snažím sa na to nepozerať. Najdôležitejší je pre mňa tréner. Vždy som pripravený pomôcť, robím si svoju prácu. Teraz ide všetko dobre. Po týchto ťažkých rokoch je pre tím aj pre mňa dobré vrátiť sa a znovu obnoviť radosť fanúšikom. Sme oveľa silnejší ako jednota.”

Aký je Kessie? Vyzerá vždy uvoľnene.
“Máme ho veľmi radi. Po Španielsky zatiaľ veľmi dobre nehovorí, ale Taliančina je veľmi podobná. Je veľmi vďačný milý, pokojný. S nikým sa neháda, vždy je pozitívny. Je to skvelý transfer president….”

Je šatňa pripravená na návrat Lea Messiho?
“S otvorenou náručou! Kto by nebol pripravený na Leov návrat? Nechceme sa o tom príliš rozprávať, pretože je to na ňom, ako sa rozhodne, prezident, tréner… Ale my už na neho čakáme.”

Dnes ho v Paríži vypískali…
“Nerozumiem prečo. V Paríži odohráva veľmi dobrú sezónu. Strieľa góly, asistuje… Je to úžasný hráč. Je smutné, že sa takto správajú k hráčovi tejto triedy. My sa k nemu budeme správať veľmi dobre, ak príde.”

Hovorí sa, že ak sa vráti, bude to návrat k tomu, čo bolo… ale pravdou je, že je to úplne iný káder. Málokto z Vás zostal zo starých čias…
“Áno, je nás viacero. Káder je veľmi mladý. Bola by to skvelá kombinácia mladosti a príchodu – nádeje! – Leo Messi… ale hovoríme, nič o tom nevieme. Myslím si, že si zaslúži vrátiť sa, rozlúčiť sa, stráviť posledné roky v klube tak, ako si to zaslúži.”

Zdroj: fcbarca.com
Foto: twitter.com/Fabrizio Romano

Peter
Sledujte ma