Air Premia otevře dálkovou linku do New Yorku

22.03.2023 - Asie & Austrálie



Jihokorejská aerolinie Air Premia oznámila zahájení pravidelných letů na východní pobřeží USA. Od 22. května bude létat ze Soulu do Newarku. Nová linka bude provozována čtyřikrát týdně letadly Boeing 787-9 Dreamliner.

Mezi Soulem a New Yorkem v současnosti létají jihokorejské společnosti Korean Air a Asiana Airlines. Lety obou aerolinií v New Yorku přistávají na letišti J. F. Kennedyho. Linka Air Premia bude přistávat na letišti Newark.

Air Premia - Boeing 787 Dreamliner (foto: Air Premia)

Air Premia zahájila pravidelné lety do Spojených států vloni na podzim, když koncem října otevřela dálkovou linku ze Soulu do Los Angeles. Linka je provozována pětkrát týdně Boeingy 787. Na této trase společnost přímo konkuruje Korean Air a Asiana Airlines.

Leteckou společnost Air Premia založil v roce 2017 Kim Jong-Chul, bývalý prezident jihokorejské nízkonákladové aerolinie Jeju Air. Provoz zahájila v roce 2021, když otevřela linky do Singapuru a Ho Či Minova Města a také provozovala nákladní linku do Bangkoku.

Air Premia se označuje za hybridního dopravce, vedle základního produktu v ekonomické třídě s levnými letenkami, nabízí také komfortnější třídu premium economy s většími rozestupy sedadel.

V současnosti společnost provozuje tři Boeingy 787-9, které byly pronajaty od Air Lease Corporation. Dalších sedm letadel tohoto typu mají být postupně dodány přímo od výrobce. Dreamlinery létají v uspořádání do dvou tříd, s 56 sedadly v premium economy a 253 místy v ekonomické třídě.

Témata