Ruské námořnictvo tvrdí, že sestřelilo ukrajinské bezpilotní letouny nad přístavem Sevastopol na Krymu. S odkazem na tamního gubernátora Michaila Razvožajeva o tom informovala agentura AFP. Tři "objekty" byly podle něj zničeny a útok si nevyžádal oběti ani zraněné. Kyjev se k útoku na poloostrově, který Rusko protiprávně anektovalo v roce 2014, zatím nepřihlásil. Tři lidé naopak přišli o život při útocích dronů v úterý v noci v Kyjevské oblasti, oznámily tamní úřady.

"Černomořská flotila odrazila útok bezpilotního letounu na Sevastopol," uvedl na Telegramu Ruskem dosazený gubernátor Michail Razvožajev. Dodal, že celkem byly na místě zničeny tři objekty a výbuchy rozbily okna v okolních budovách. Podle médií byla v souvislosti s útokem v Sevastopolu přerušena civilní doprava v přístavu.

Město je domovskou základnou ruské černomořské flotily. Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Krym v sobotu v souvislosti s výročím anexe v roce 2014

V pondělí otřásly výbuchy krymským železničním uzlem Džankoj. Tam byly podle ukrajinské rozvědky zničeny střely s plochou dráhou letu Kalibr, převážené po železnici zřejmě právě pro lodě černomořské flotily.

Naopak v Kyjevské oblasti ve středu při dronových útocích ruských sil zemřeli nejméně tři lidé a zřejmě sedm bylo zraněno. S odkazem na správu oblasti o tom ráno informovala agentura Reuters.

Britská rozvědka ve svém pravidelném hodnocení situace na ukrajinském bojišti uvedla, že ruské síly zřejmě ztrácí sílu u ukrajinského Bachmutu, který se snaží dobýt od loňského června.