K.Maksvytis: apie „Fenerbahce“ papildžiusį T.Dorsey ir I.Tayloro situaciją (VIDEO) 1

Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ penktadienį Eurolygos rungtynes žais išvykoje prieš Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkus.

Prieš susitikimą vyriausiasis kauniečių treneris Kazys Maksvytis akcentavo susitikimo svarbą abejoms ekipoms.

„Beliko 5 rungtynės ir kiekvienas mačas yra labai svarbus ir mums, ir varžovui, kuris dar nėra tikras dėl savo padėties atkrintamosiose. „Fenerbahce“ bando reaguoti ir sezono metu stiprinasi. Atvyko Dorsey, sugrįžo Bjelica. Dorsey nežaidė paskutinių rungtynių ir lyg turi čiurnos traumą, bet tikimės, kad jis žais. Laukia sunkus mačas prie varžovų sirgalių. Tai labiau gynybinė komanda ir bus nelengva, bet neturime kito kelio ir vyksime pergalės“, – kalbėjo strategas.

– Pirmajame mače dominuojantis žaidėjas buvo L.Birutis. Pastaruoju metu remiatės daugiau mobilia priekine linija. Kiek galvos skausmo prieš rungtynės yra dėl aukštaūgių rotacijos?
– Viską parodys rungtynės ir reikės reaguoti, ar turime naudos su vienais aukštaūgiais, ar su mobilesniais aukštaūgiais. Tame mače buvo vienaip, dabar remiamės mobilia prekine linija. Turime du variantus ir bandysime rinktis.

– Liko vos 5 mačai Eurolygos reguliariajame sezone. Ar esate patenkintas tai, kokios formos komanda pasitinka lemiamas kovas?
– Norėtųsi, kad Tayloras būtų turėjęs daugiau praktikos prieš Eurolygą. Kaip visada trūksta, kaip tam studentui. Turime visus žaidėjus treniruotėje ir bandysime eiti į šį mačą.

– „Fenerbahce“ pralaimėjo rungtynes prieš Milano „EA7 Emporio Armani“ ekipą. Kur buvo Milano pergalės receptas?
– Įdėmiai stebėjome šį mačą. Milanas pasižymi savo gynyba ir apribojo jų lyderių veiksmus. Napieras pakeitė rungtynių eigą ir pabandysime pasinaudoti šia pamoka.

– Dėl Sh.Napiero žaidimo nėra šiek tiek apmaudu, kad buvo galimybė jį turėti „Žalgiryje“?
– Galėjo būti, neabejojome dėl jo gebėjimų žaisti krepšinį, bet dvejojome dėl sveikatos galimybių. Jis buvo mūsų radare.

– Kokia T.Dorsey įtaka komandos žaidimui?
– Negalėčiau sakyti, kad jis pakeitė komandą. Dorsey dar tik įsivažiavo į ritmą ir gavo nedidelę čiurnos traumą. Kol kas jis išplėtė aikštę, metė iš toli ir sudarė konkurenciją jų pagrindiniams lyderiams. Manau, kad jis dar nebuvo šimtu procentu įėjęs į komandą.

– Rytoj skrendate anksti į Turkiją. Kaip tai keičia pasirengimą?
– Turime viena daugiau pasiruošti bei kitokį išvykimą. Modeliavome savo treniruotes ir leidome sau padirbti sunkiau. Turėsime dieną kelionėje ir atsistatymui. Mums kiekviena treniruočių diena išeina į naudą.

– Ar žvelgiate į Stambulo komandą kaip į tiesioginį konkurentą kovoje dėl vietos aštuonete?
– Žiūrime į savo reikalus ir kad reikia laimėti tašką. Gaila, kad nepavyko to padaryti prieš „Olympiacos“. Nesinori kalbėti apie kitą komandą, bet ir pirmajame rate jie šoko į viršų, o vėliau prarado taškų. Galbūt tai tvarkaraščio įtaka.

– K.Evansas patyrė traumą būtent mače su „Fenerbahce“. Ar pagalvojate, kaip tai pakeitė sezoną?
– Teko žiūrėti tų rungtynių įrašą ir prisiminimai iškilo. Viskas vėl iškilo. Neaišku, kaip viskas būtų klostęsi, bet tuomet situacija atrodė labai blogai.

– Kaip sekasi I.Taylorui sugrįžti į ritmą?
– Neblogai. Jis teoriškai galėjo žaisti ir prieš „Neptūną“, bet nusprendėme nerizikuoti. Bandėme jį grąžinti į formą treniruotėse, per nekontaktinį krepšinį. Koks jis gali būti svarbus, mes matėme praeitos dvigubos savaitės metu.

Komentarai

  1. Samb

    Pasirodo abejojo del Shabaz Napier nor visi kazkiek nusimanantys krepsini tiesiog reikalavo savo komentaruose kad reikia imti bet cia dar gelytes zinant kad Zalgiriui siule Jabari Smith ir rimtai siule tai ne gal geriau paimam italiska poloroid pasaka vadyba