Národní tým do 19 let čekají náročné boje v kvalifikační skupině Ligy A, ze které pouze vítězky postoupí na závěrečný šampionát, který letos pořádá Belgie. Poslední tým naopak sestoupí do Ligy B, kde české fotbalistky začínaly kvalifikaci v letošním ročníku. V 1. kole si ale svěřenkyně trenéra Jana Navrátila snadno poradily s Kazachstánem a Andorrou a v závěrečné fázi kvalifikace se tak mohou utkat o postup na evropský šampionát v Lize A.

Boj to však nebude jednoduchý, mladé Češky čekají ve skupině duely se Srbskem, domácím Polskem a Švýcarskem. „Po podzimním postupu do Ligy A je naším jasným cílem udržet se mezi nejlepšími i pro další sezonu. Nebude to ale vůbec jednoduché, i když skupina vypadá bez velkého favorita. Srbsko bylo v 1. kole na prvním místě své skupiny a bude to velmi nebezpečný soupeř na úvod. Domácí Polsko vidím jako favorita skupiny. Postoupilo na ME v sedmnáctkách a budou chtít postoupit i v naší kategorii, na domácí půdě budou velmi silní. Ale uvidíme, jak budou rozdané karty po prvních zápasech a na závěr nás čeká Švýcarsko, které bylo podle mě nejtěžším soupeřem při losu ve třetím výkonnostním koši, mimo jiné mají výborné standardní situace. Bude to pro nás velmi těžké, ale věřím, že se s tím popereme a v každém utkání uděláme maximum. Hlavně si přeji, aby hráčky byly zdravé a velký počet maturantek se budeme snažit dopravit tak, abychom byli v co nejsilnějším složení do každého zápasu,“ uvedl před kvalifikací trenér Jan Navrátil.

Nominace obsahuje zatím sedmnáct hráček a dvě brankářky, k donominaci dojde v následujících dnech. Kompletní výběr hráček naleznete zde.

WU19 – 2. kolo kvalifikace ME 2023, Liga A - Polsko

  • 5.4. 18:00 Srbsko – Česko (Stalowa Wola, POL)
  • 8.4. 12:00 Polsko – Česko (Stalowa Wola, POL)
  • 11.4. 12:00 Česko – Švýcarsko (Boguchwała, POL)