Pro národní tým žen se bude jednat již o druhou akci v kalendářním roce 2023. V průběhu února se ženský výběr představil v Austrálii na turnaji Cup of Nations 2023, kde změřil síly s domácí Austrálií (0:4), Jamajkou (3:2) a Španělskem (0:3).

Nyní čeká na výběr trenéra Karla Rady přípravný dvojzápas. Češky se nejprve ve čtvrtek 6. dubna od 20:30 představí v Chomutově proti Maroku a následně pak v úterý 11. dubna od 19:15 v Rakousku proti tamnímu národnímu týmu.

„Maroko bude účastníkem blížícího se mistrovství světa a už jenom to, že se dokázalo kvalifikovat, je jasným důkazem toho, že ten tým nějakou svou kvalitu má. Pro nás to bude samozřejmě trochu exotický soupeř a konfrontace s jiným stylem. Určitě to pro nás bude dobrá prověrka, protože kostra týmu Maroka hraje v Evropě,“ říká k prvnímu soupeři trenér Karel Rada.

„Druhý soupeř v přípravě pro nás bude také velmi dobrou prověrkou. Rakousko hrálo baráž o mistrovství světa, když skončilo v kvalifikační skupině druhé. Sice nepostoupilo, ale předtím na EURU hrálo velmi dobře. A podobně jako u Maroka platí, že hráčky Rakouska hrají v zajímavých týmech, především pak v německé Bundeslize,“ dodává trenér Rada.

Ten může během druhého reprezentačního srazu počítat hned s několika hráčkami, které musely kvůli zdravotním problémům vynechat turnaj v Austrálii. Po zranění se vrací brankářka Barbora Votíková a také Eliška Sonntagová, Tereza Szewieczková a v nominaci opět nechybí ani Kamila Dubcová. Své první minuty za národní tým bude moci odehrát Dominika Huvarová ze Slovanu Liberec.

„Jsem rád, že se holky postupně uzdravují a že se vracejí i do národního týmu. Díky tomu budeme moci znovu pracovat na souhře týmu. Zároveň budeme chtít dávat příležitost i dalším hráčkám, abychom měli ten kádr co nejširší a abychom byli dobře připraveni na kvalifikaci,“ dodává Karel Rada.

Aktuální nominace čítá dvacet hráček. Po víkendových zápasech se následně nominace rozšíří o další tři hráčky, které figurují aktuálně mezi náhradnicemi. Aktuální nominaci národního týmu naleznete zde.

Český výběr žen se sejde v Praze v pondělí 3. dubna. Následně se přesune rovnou do Chomutova, kde se začne chystat na zápas proti Maroku. Po čtvrtečním zápase vydrží národní mužstvo v Chomutově až do neděle, kdy se přesune do Vídeňského Nového Města, kde v úterý nastoupí proti domácímu Rakousku.

Dubnové přípravné zápasy reprezentace žen

  • 6. 4. 20:30 Česko – Maroko (Městský stadion Chomutov)
  • 11. 4. 19:15 Rakousko – Česko (Vídeňské Nové Město, Rakousko)

Vstupenky na zápas v Chomutově
Prodej vstupenek na zápas s Marokem bude probíhat v den zápasu přímo na pokladnách Městského stadionu v Chomutově. Cena vstupenek bude jednotná – 50 Kč.