Ladislav Chudík alias primář Sova z Nemocnice na kraji města myslel kvůli ženě na sebevraždu. Byl pro ni lidský odpad

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Ladislav Chudik
Zdroj: Profimedia

Legendární primář Sova z Nemocnice na kraji města to v životě v mnohém neměl snadné. Slovenský herec Ladislav Chudík v jednu chvíli dokonce přemýšlel o sebevraždě. Vždy se ale našlo něco, co ho od myšlenek na ni nakonec odradilo.

Jeho první žena Helena trpěla těžkou duševní chorobou, uvádí Blesk. Oženil se s ní v roce 1957, o pár let později jí ale lékaři objevili nádor na mozku. Kvůli tomu trpěla záchvaty a soužití s ní se stalo pro herce peklem.

Bála se lidí

Helena prošla operací mozku. Ani potom se ale situace nezlepšila.

„Po té operaci žena přijala takové nebezpečné motto sama pro sebe: lidé, kteří jsou poznamenáni operací hlavy, nádoru, tak to jsou lidé invalidní. Od té doby se bála lidí, protože měla pocit, že se dívají na ni jako na bláznivou,“ svěřil se kdysi Ladislav.

I proto se společně se ženou rozhodl odstěhovat do Vídně. Očekával nové začátky.

Jenomže v novém domově nebyl šťastný. K návratu do Čech ho přesvědčili jeho věrní studenti.

U dveří jeho vídeňského bytu jednoho dne zazvonila skupinka těch, které u nás učil herectví. Oznámili mu, že jim chybí. Pro herce to byla tak dojemná situace, že se rozhodl dokončit ve Vídni pár rozdělaných projektů a vrátit se, uvádí Dotyk.

Legendární Sova

I díky tomu se později mohl Chudík stát legendárním doktorem Sovou ve slavném seriálu Nemocnice na kraji města. Dodnes si ho lidé jako představitele primáře pamatují ze všeho nejvíce.

Na doby, kdy kvůli své ženě myslel na sebevraždu, ale nikdy nezapomněl. „Byl jsem pro ni lidský odpad. Ona jakoukoli situaci, kterou jsem chtěl zmírnit, pochopila proti sobě a vyrazila proti mně,“ uvedl.

Po rozvodu se Helena odstěhovala zpátky do Prahy, o tři roky později zemřela. Ladislav Chudík se po pár letech znovu oženil.

Vzal si Alenu, svou dávnou kamarádku. Díky ní vyženil také dcerku. Jeho druhá žena mu jednoduše všechno trápení s tou první vynahradila. Ladislav Chudík zemřel 29. června 2015.

Zdroj: OnlyU, Dotyk, Topky, Blesk, Blesk

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články