Milan Hejduk rozebral šance Colorada na zisk Stanley Cupu i situaci na hraně play-off. Kdo podle něj nepostoupí?

Legendární útočník Colorada Milan Hejduk zhodnotil šance Avs na získání Stanley Cupu i situaci na hraně play-off. Kdo podle něj nepostoupí?

i Zdroj fotografie: Colorado Avalanche
                   

Základní část NHL míří do finiše. Většině týmů zbývá odehrát deset až dvanáct zápasů. Jak se vyvíjí situace na hraně postupu do bojů o Stanley Cup sleduje i Milan Hejduk, který v minulosti odehrál v zámoří čtrnáct sezon v dresu Colorada. „Myslím, že Nashville a Calgary už to neudělají a že na západě je rozhodnuto,“ napsal v komentáři pro oficiální web NHL vítěz Stanley Cupu i olympiády v Naganu.

Sezona jako na houpačce

Útočník, který za Avalanche nastřílel 375 gólů, rozebral i situaci Colorada. Aktuálně tým z Denveru táhne šestizápasovou vítěznou sérii a na první místo v centrální divizi ztrácí jen dva body. „Letos má takovou sezonu jako na houpačce, mělo jednu sérii, že vyhrálo šest utkání za sebou, pak tři prohrálo… Nahoru, dolů. Avs nemají tak široký kádr, jako měli loni, kdy vyhráli Stanley Cup. Není tam Burakovsky, Kadri, Landeskog je mimo celou sezonu. Je znát, že ty čtyři lajny nemají tak silné, jako minulý rok,“ má jasno Milan Hejduk.

iZdroj fotografie: Colorado Avalanche

Jaká je podle něj šance, že se na play-off vrátí kapitán Landeskog? „Sice údajně bruslí, ale ztratil celou sezonu, a i když se vrátí, tak ten návrat nebude po takové době jednoduchý,“ ví Hejduk. Západní konference je podle něj úplně otevřená. Myslím si, že tam není jasný favorit, a i to Colorado, které nemělo tak dobrou základní část, klidně může vyhrát play-off Západní konference. Není tam jasný mančaft, momentálně tam vedou Vegas, Dallas a Minnesota, a to jsou mužstva, která jsou Avalanche schopní klidně v play-off porazit,“ uvedl odchovanec Teplic.

Velké ryby ve východních vodách

Východní konference je podle Hejduka, jehož dres s číslem 23 visí u stropu Pepsi Center v Denveru, mnohem více našlapaná. „Rozhodně před přestupovou uzávěrkou nejvíc posílila. Všechna ta velká jména na deadlinu šla na východ. Tam to bude v play-off obrovská bitva,“ tuší držitel Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části NHL.

iZdroj fotografie: New Jersey Devils

„Rangers získali Kanea z Chicaga, to byla největší ryba na trhu. Devils mají Tima Meiera, skvělého střelce, to byl vynikající tah. Vypadá to, že Rangers a New Jersey by mohli spolu hrát hned první kolo. To samé Toronto versus Tampa, to bude taky velká bitva hned na začátku. Tam je vidět, že východ je strašně našlapaný a určitě se bude na co dívat,“ nepochybuje Milan Hejduk.

Postup? Florida ano, Washington a Ottawa ne

Ve Východní konferenci není situace na hraně postupu tak jasná, jako na západě. „Je to pořád ještě na pár bodů, ale ty body se na konci strašně těžko honí, protože týmy na hranici je sbírají všechny. Všichni ti, kteří potřebují vyhrávat, opravdu vyhrávají,“ připomněl Milan Hejduk. Kdo tedy podle něj postoupí do play-off? Florida je jen pár bodů od Islanders, ta by se tam ještě mohla protáhnout. Loni měla výbornou základní část, a že by letos skončila mimo, by bylo velké překvapení. Řekl bych, že Florida by mohla ještě mít šanci, ale Washington a Ottawa už asi ne,“ napsal útočník.

iZdroj fotografie: Florida Panthers

Komentář pro oficiální web NHL sepsal Milan Hejduk v době, kdy ještě Pittsburgh figuroval na postupové pozici. Kvůli sérii porážek tučňáci aktuálně drží černého Petra, na Floridu ale ztrácejí jediný bod. Kanonýra překvapil Detroit. „Red Wings byli před deadlinem v tom mixu, ze kterého by se dalo play-off ještě udělat. Ale z těch výměn, co udělali, bylo vidět, že tomu ještě letos nevěří. Generální manažer Steve Yzerman si asi uvědomil, že i kdyby udělal play off, tak by hned vypadli. A radši jde cestou dlouhodobější vize, aby měl ty správné hráče a bylo to stavěné do budoucna,“ dodal Hejduk.

Souhlasíte s Milanem Hejdukem?

Diskuze Vstoupit do diskuze
120 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články