MojAndroid

Platforma Google Play stále pracuje na nových aktualizáciách, ktoré spríjemnia celkový dojem z jej používania. Jednou z nich je aj synchronizácia zariadení a ich aplikácií. Portál AndroidPolice zverejnil bližšie informácie ohľadom pripravovanej funkcie.

Ako funguje pripravovaná funkcia pre Google Play?

Na sociálnej sieti Twitter niekoľko používateľov zverejnilo príspevky s uniknutými snímkami obrazovky s novou funkciou. Prostredníctvom funkcie “Sync apps to devices” je možné spárovať svoje primárny smartfón s ďalšími zariadeniami.

Synchronizáciu zariadení je možné spraviť prepnutím do menu v pravom hornom rohu obrazovky. Po otvorení funkcie sa používateľovi zobrazia všetky zariadenia, na ktorých je prihlásený cez svoj Google účet.

Google Play - Synchronizácia zariadení
Google Play – Synchronizácia zariadení | Zdroj: AndroidPolice.com

Po spárovaní s ďalším smartfónom si môžete inštalovať aplikácie do oboch zariadení tak, že akonáhle na primárnom zariadení spustíte sťahovanie a inštaláciu aplikácie, tá istá apka sa automaticky začne sťahovať aj do synchronizovaného zariadenia.

Znie to síce dobre, ale funkcie je zatiaľ dosť limitovaná. Podľa doposiaľ zverejnených informácií sa táto funkcia nevzťahuje na aktualizácie aplikácií. To znamená, že si ich budete musieť nainštalovať manuálne na každom zariadení.

Google Play - Dostupné zariadenia
Google Play – Dostupné zariadenia | Zdroj: AndroidPolice.com

Ďalšou nevýhodou je, že funkcia sa spúšťa len pri inštalovaní nových aplikácií. Všetky ostatné aplikácie, ktoré ste už mali pred spustením synchronizácie nainštalované si budete musieť do druhých zariadení sťahovať osobitne.

Synchronizácia by mala fungovať aj na príslušenstve so systémom WearOS. Samozrejme len v tom prípade, že je daná aplikácia podporovaná aj na tomto operačnom systéme. Aj napriek malým nedostatkom by mohla byť táto funkcia užitočná pre veľké množstvo používateľov, ktorí aktívne využívajú dva alebo viac zariadení.

Obchod Google Play
Obchod Google Play | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Po nainštalovaní aplikácie sa do nej pravdepodobne budete aj tak musieť prihlásiť na ostatných zariadeniach, no synchronizácia určite ušetrí kopec času. Americká spoločnosť pred nedávnom pridala ďalšíu aktualizáciu pre Google Play, ktorá používateľov upozorňuje na nestabilné a neoptimalizované aplikácie. Ak máte záujem o nové funkcie, určite odporúčame pravidelne sledovať všetky systémové aktualizácie vo vašom smartfóne.

Náš tip
OPPO Find X6 Pro: Nadupaná vlajková loď z Číny je oficiálne tu

23.3.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+