Hlavní obsah

Krutá pravda o manželce Michaela Schumachera. Žije jako vězeň, říká bývalý šéf stáje F1

Už téměř deset let žije stranou veřejnosti a stará se o vážně zraněného manžela a sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera, o jehož zdravotním stavu nejsou zveřejňovány žádné konkrétnější informace. Manželka bývalého pilota Corinna Schumacherová žije podle slov někdejšího závodníka a vlastníka stáje Eddieho Jordana „jako vězeň“.

Foto: repro Netflix

Corinna Schumacherová se v dokumentu Schumacher neubránila slzám.

Článek

Michael Schumacher utrpěl vážné zranění hlavy na konci roku 2013 při lyžování v Alpách. Jeho zdravotní stav od té doby zůstává vážný, pečuje o něj tým lékařů v rodinném sídle na březích Ženevského jezera.

Eddie Jordan, bývalý šéf vlastní stáje, dal na začátku kariéry Schumacherovi první šanci ve formuli jedna a s německým pilotem ho pojil dlouholetý přátelský vztah. Irský byznysmen má blízko i k jeho synu Mickovi a dobře se zná také s manželkou legendárního pilota Corinnou. Dobře tak ví, v jak těžké situaci závodníkovi nejbližší už dlouhá léta jsou.

Corinna a Michael Schumacherovi na archivním snímku z roku 2006.

„Pro Michaela a Corinnu je to ta nejotřesnější situace. Už je to skoro deset let a Corinna se za celou tu dobu nikde neukazuje. Nejde na večírek, ven na oběd, nebo něco takového. Žije jako vězeň. Je jí jasné, že by se všichni ptali na Michaelův stav," rozpovídal se Jordan v rozhovoru pro server OLBG.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher (vpravo) a Eddie Jordan na archivním snímku z roku 2011.

„Je to těžké i pro Micka. Snaží se dělat svoji kariéru, ale je pochopitelné, že ho pořád provází stín jeho otce," pokračoval. Jordan prozradil, že se podobně jako někdejší šéf Ferrari Jean Todt chtěl po zranění s Michealem Schumacherem osobně setkat. Nicméně paní Schumacherová mu návštěvu nakonec, na rozdíl právě od Todta, nepovolila.

„Snažil jsem se Michaela navštívit, ale Corinna to odmítla. A je to naprosto v pořádku, protože za ním chtěla jít spousta lidí. A to privilegium měl jen Jean Todt, protože z časů společného působení ve Ferrari k sobě měli opravdu blízko. Mně jenom řekla ´Eddie máme tě moc rádi, ale teď potřebujeme soukromí a chránit Michaela´," prozradil.

Však také sám Schumacher kdysi prohlásil, že manželka je jeho „strážným andělem".

Corinna popisovala zdravotní stav pro dokument o Michaelovi z roku 2022. „Michael je tady. Je jiný, ale je s námi, což nám dává sílu. můžeme být spolu doma. Děláme terapii. Děláme vše, co můžeme, aby se jeho stav zlepšil a abychom měli jistotu, že se cítí dobře. Chceme, aby cítil, že jsme rodina, aby cítil naše pouto," uvedla.

Reklama

Související témata: