Hlavní navigace

Balík pro Zásilkovnu nově podáte i přes Z-Box. Jak na to?

23. 3. 2023

Sdílet

pošta, balík, balíček, zásilka, doručení, doručování, logistika Autor: Depositphotos

Další podrobnosti najdete na webu Zásilkovny.

Zásilkovna spouští podání zásilek přes automatická výdejní místa Z-Box. V České republice jich je zatím více než 3700, další by měly ještě letos přibývat. Cena přepravy je stejná jako u podání na výdejních místech.

Podání zásilek funguje přes mobilní aplikaci Zásilkovna. U podání přes Z-Box je důležité, abyste měli při podávání přímo u Z-Boxu na telefonu zapnutá mobilní data, Bluetooth a polohové služby.

Ještě než se vydáte k Z-Boxu, je nutné nejprve v aplikaci zvolit „Odeslat zásilku“ a vyplnit údaje potřebné k odeslání zásilky. Po zaplacení vyberete možnost “Přejít na sekci Zásilky“, klikne na vytvořenou zásilku a opíšete vygenerované 6místné podací heslo na krabici se zásilkou.

Až budete přímo u Z-Boxu, kliknete na možnost „Podat zásilku“ a a zvolíte možnost “Do Z-BOXu”. Aplikace poté vyhledá daný Z-Box a spáruje se s ním pomocí Bluetooth.

Potom zvolíte možnost „Vybrat schránku“ a aplikace vám zobrazí aktuálně dostupné schránky. Každý sloupec Z-Boxu má deset schránek různých velikostí: 1× velikost L (36 × 45 × 61 cm), 5× M (17 × 45 × 61), 4× S (8 × 45 × 61).

Poté, co vyberete schránku s vhodnou velikostí, kliknete na „Otevřít Z-Box“ a uložíte zásilku dovnitř.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).