Hlavní obsah

Spolužačky dvanáctileté Luisy ji dusily, pak bodaly a nechaly vykrvácet. Čin plánovaly

Pouhý den po pohřbu dvanáctileté Luisy z německého Freudenbergu, kterou zavraždily dvě její spolužačky, se dostaly na veřejnost další šokující podrobnosti z vyšetřování případu. Pachatelky ve věku 12 a 13 let vraždu Luisy plánovaly dlouhou dobu, píše server týdeníku Focus s odkazem dobře informované zdroje blízké vyšetřování.

Foto: ČTK

Německem otřásla vražda dvanáctileté Luisy

Článek

Mladší z vražedkyň si před útokem na internetu zjišťovala, jak je to s věkem a trestní odpovědností za násilné trestné činy. Vyšetřovatelé to zjistili při prohlídce jejích věcí. V Německu podle trestního zákoníku nemohou být zločinci mladší 14 let za své činy stíháni. Výbušný nález naznačuje, že dívky čin plánovaly a zjišťovaly, zda uniknou trestu.

Starší ji držela, mladší bodala

Pachatelky Luisu vylákaly do nedaleké lesní oblasti ve Freudenbergu. Tam se pokoušely dívku nejprve udusit igelitovou taškou. Když se jim to nepodařilo, třináctiletá dívka Luisu držela a o rok mladší útočnice popadla nůž a Luisu pobodala. Soudní lékař v Mohuči napočítal na těle oběti 30 bodných ran. Po útoku obě pachatelky shodily těžce zraněnou Luisu z náspu. Dívka vykrvácela.

Motiv tak zběsilého činu není jasný. Deník Bild před pár dny napsal, že vražda byla zřejmě pomstou za oznámení šikany.

V případu stále zůstává řada nezodpovězených otázek. Například o dalším osudu pachatelek. Obě jsou zatím na oddělení psychiatrie pro děti a mladistvé.

Nejdřív šikana a terorizování, potom vražda. Dvanáctiletá Luisa prožívala ve škole peklo

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám