Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Pohled bookmakerů je zkreslený. Favoritem je Polsko, varuje expert

Podle tuzemských sázkových kanceláří jsou čeští fotbalisté favority pátečního klání s Polskem. Úvodní zápas kvalifikace na EURO 2024 se odehraje v pražské Fortuna aréně, do které ale podle všeho přijede i mnoho fanoušků soupeře. „Kdyby mohli, vykoupí celou arénu,“ usmívá se v pořadu Přímák na webu Sport.cz aktuálně fotbalista Olomouce Martin Pospíšil, jenž v polském klubu Jagiellonia Białystok strávil šest let. Naši sousedé by se sázkovými kancelářemi prý nesouhlasili. Od národního týmu tam totiž podle Pospíšila všichni očekávají jen výhry.

Fotbalový pořad Přímák s Martinem Pospíšilem a redaktorem Jiřím LizcemVideo: Sport.cz

 
Článek

A to i přesto, že tým kolem hvězd útočníka Roberta Lewandowského, gólmana Wojciecha Szczesného nebo záložník Piotra Zielinského postoupil na loňském mistrovství světa v Kataru ze skupiny a v osmifinále ho vyřadila později stříbrná Francie. Jenže Polákům vadil nepříliš atraktivní herní styl, a tak přišla změna trenéra.

Místo Czeslawa Michniewicze povede národní tým do kvalifikace na EURO úspěšný portugalský kouč Fernando Santos. „Zatím nikdo z nás neví, co od Poláků pod vedením Santose čekat," přiznává v Přímáku fotbalový redaktor webu Sport.cz Jiří Lizec.

Geograficky si jsou oba páteční soupeři blízcí, ve fotbalových dovednostech ale najedeme pro každý národ typické rysy. Pospíšil popisuje, že Poláci jsou agresivnější, naopak Češi mají přednosti v taktice. A odhad, jak konfrontace dopadne? „Myslím, že tenhle zápas nemá favorita, Poláci se za něj ale trochu považují. Jsou maximalisti. Jestli prohrají, budou velmi zklamaní," dodává Pospíšil.

Reklama