Sparťanský útok v reprezentaci? Šilhavý promluvil o svých plánech

Česká reprezentace odstartuje boj o evropský šampionát již večer proti Polsku. Objeví se v ofenzivě dvojice kanonýrů pražské Sparty?

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Cíl národního týmu pro nadcházející kvalifikační cyklus je jasný: Postoupit až na závěrečný turnaj evropského šampionátu. Svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého čeká ve skupině mimo Moldavsko, Albánii a Faerské ostrovy také Polsko. Právě se severním sousedem se Češi utkají v prvním z kvalifikačních utkání již dnes večer. Chybět jim však bude největší ofenzivní hvězda týmu v podobě útočníka Bayeru Leverkusen Patrika Schicka.

Samozřejmě je to ztráta. Komu by nechyběl nejlepší střelec mistrovství Evropy? Zvlášť, když zrovna s Lewandowskim soupeřil v Bundeslize o pozici nejlepšího střelce. Ale věříme, že máme k dispozici další útočníky, kteří mají dobrou formu a nahradí jej,“ dodal na adresu sedmadvacetiletého kanonýra, který se zranil před třemi týdny. Někdejšího útočníka Lipska, AS Řím nebo Sampdorie Janov by mohlo nahradit duo známé z české ligy.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Ostřílený kanonýr Jan Kuchta spolu s mladým střelcem Tomášem Čvančarou v posledních týdnech táhnou v boji o mistrovský titul pražskou Spartu. Kuchta se v posledních osmi utkáních trefil hned sedmkrát, u dalších dvou branek asistoval. Jeho mladší kolega z útoku se od začátku jara dokázal prosadit rovněž v sedmi případech. Sám Šilhavý proto přiznává, že zvažuje i tuto variantu.

Šilhavý: Nabízí se to

Nechci vyzrazovat sestavu, takže se k tomuto nemůžu příliš vyjádřit. Ale samozřejmě se to nabízí, protože tu jsou hráči jak ze Slavie, tak ze Sparty, kteří jsou na sebe zvyklí. Možnost to je, ale sestavu prozradíme až zítra,“ zdůraznil na tiskové konferenci. „Sestavu i rozestavení máme v hlavě. Už ani moc nepřemýšlíme, jak by se to mohlo změnit. To by se muselo něco stát na předzápasovém tréninku nebo by musel někdo onemocnět,“ dodal.

Zkušený stratég bude mít k dispozici i Vladimíra Coufala, který bojoval se zdravotními patáliemi. „Vláďa trénoval ve středu naplno a bez úlev. Je připraven i k předzápasovému tréninku, takže pokud se nic nestane, tak budou na zápas k dispozici,“ doplnil. Národní tým v kompletním složení se tak již dnes pokusí obrat o body největšího favorita skupiny z Polska. Utkání v pražském Edenu začíná ve 20:45 a přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

Měl by trenér Šilhavý využít formu útoku pražské Sparty?

Diskuze Vstoupit do diskuze
72 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články