Legendární kanonýr Slavie Kuka: Hráči jsou zbytečně podráždění. Co by jim radil?

Náskok pražské Slavie na čele tabulky se podstatně zmenšil, přesto jsou sešívaní stále ve vedení. Jak boj o titul dopadne podle legendy červenobílých Pavla Kuky?

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Z posledních pěti ligových utkání hned ve třech ztratili body. Pražské Slavii nepomáhá ani výrazná ofenziva, která zaúřadovala jen sedmkrát. Sešívaní postupně v boji o mistrovský titul ztrácejí body a dohání je rozjetá Sparta, která z posledních osmi zápasů neztratila bod. Přesto jde podle legendy a dlouholetého hráče pražské Slavie Pavla Kuky o tu nejlepší podívanou pro fotbalové fanoušky.

Pro fanoušky je to samozřejmě zajímavá situace, protože to bude napínavé až do konce,“ prohlásil pro Radiožurnál Sport. Vzhledem k pozici obou mužstev v tabulce, kde je dělí jen skóre, bude podle něj třaskavější i vzájemné utkání. „Fanoušek Sparty i Slavie se má na co těšit, protože je na programu ještě derby, nadstavba a plno zajímavých zápasů,“ dodává finalista evropského šampionátu z roku 1996.

iZdroj fotografie: SK Slavia Praha

Podle bývalého hráče Kaiserlauternu, Norimberku a Stuttgartu si však sešívaní svou cestu za mistrovským titulem sami zkomplikovali. „Slávisté si to trochu zkomplikovali a i já jako její fanoušek věřím, že nakonec budeme tahat za silnější provaz a titul vybojujeme,“ doufá čtyřiapadesátiletý Kuka. Ten zároveň přiznal, že jej překvapuje současné rozpoložení mezi hráči sešívaných, kteří si znesnadnili i poslední remízové ligové utkání proti Slovanu Liberec.

Kuka: Překvapuje mě podrážděnost

Kuka přesto doufá, že situace se stále může otočit ke prospěchu klubu z pražského Edenu. „Sparta je na koni a Slavia si to zbytečně zkomplikovala, ale to se může brzy obrátit, například už v derby,“ dodává k utkání, které je na programu v polovině dubna. Bývalý dlouholetý reprezentant by hráčům doporučil, aby se snažili v nadcházejících kolech najít zejména svůj vnitřní klid.

Spíše mě překvapuje, že jsou hráči Slavie v zápasech víc podráždění a reagují zbytečně přehnaně. Radil bych jim, aby znovu byli nad věcí, protože jsou stále první,“ zakončil pro Radiožurnál Sport Kuka.


Dokáže Slavia uhájit první příčku tabulky?

Diskuze Vstoupit do diskuze
139 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články