Úvod Z DOMOVA Polícia obvinila osobu A. P. z vraždy študenta Daniela Tupého

Polícia obvinila osobu A. P. z vraždy študenta Daniela Tupého

Foto: archív

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila osobu A. P. z vraždy študenta Daniela Tupého. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. „Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony,“ načrtla polícia.

Ako dodala, po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe. Policajný prezident Štefan Hamran informoval, že celkovo v kauze vraždy Daniela Tupého polícia zadržala desať osôb. Osem z nich prepustila na slobodu. Dodal, že uvedené osoby boli „na 110 percent“ v čase zločinu na bratislavskom Tyršovom nábreží, kde sa vražda udiala.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.