Hlavní obsah

Slováky po ostudě s trpaslíkem vypískali. Šokující reakce kouče vytočila experty: Tohle je katastrofa!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský reprezentační fotbal nezastavil hrozivý propad ani na startu kvalifikace na EURO 2024. Hned na úvod totiž doma remizoval s Lucemburskem 0:0. Pro tamní fanoušky však byl ještě větší šok, než samotná ostudná bodová ztráta, následná reakce kouče národního týmu Francesca Calzony, který své svěřence za výkon pochválil a tvrdil, že je tým na dobré cestě.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský tým před kvalifikiačním zápasem s Lucemburskem.

Článek

Slovenský národní celek se nedočkal výhry ani v pátém utkání pod vedením italského kouče. Po bezgólové remíze s Lucemburskem si on i jeho svěřenci vyslechli v Trnavě pískot fanoušků, kterých dorazilo na tribuny kolem 3,5 tisíc.

„Já jsem ale spokojený, byl to těžký zápas. Chlapcům jsem pogratuloval k dobrému výkonu. Dali do toho všechno. Toto je dobrá cesta a musíme po ní jít dál," hodnotil Calzona zápas na tiskové konferenci.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Kouč Slovenska Francesco Calzona během zápasu s Lucemburskem.

I experti ve studiu stanice Sport 1, která zápas vysílala, se po sobě nechápavě dívali a nevěřili svým uším. Moderátor Števo Eiesele dokonce uvažoval, zda nedošlo k chybě v překladu.

Fotbalový pořad Přímák s Martinem Pospíšilem a redaktorem Jiřím LizcemVideo: Sport.cz

„To jako vážně? Já jen doufám, že to tlumočník špatně přeložil. Jinak je to celé ještě mnohem horší, než jsem si myslel," kroutil hlavou ve studiu také bývalý obránce Liverpoolu Martin Škrtel.

„Kdyby tam byl slovenský trenér, tak vám garantuji, že po tomto zápase by skončil. Buď máš výsledky, nebo nemáš, jsi za to zodpovědný. Tohle byl podle mě navíc nejslabší výkon z těch pěti zápasů pod novým trenérem," přidal se bývalý reprezentační brankář Ján Mucha.

Nicméně kouč si trval na svém. „Soupeř měl pět šancí, my dvě. To netvrdím já, ale specializovaná agentura, která se tím zaobírá. Takže z tohoto pohledu jsem s výsledkem spokojený," vysvětloval.

„Ať se na mě nikdo nezlobí, ale v takovém zápase si vytvořit dvě šance, to je katastrofa. Takhle se dál nepohneme," rozčiloval se dál ve studiu Mucha.

Když na tiskové konferenci tlumočili trenérovi nespokojené reakce bývalých reprezentantů ze studia, Calzona reagoval: „To znamená, že potom asi fotbalu nerozumím."

Na rozdíl od trenéra, samotní hráči neskrývali velké zklamání. „Těžko se mi hledají slova, ale takhle jsme si vstup do kvalifikace nepředstavovali. Byl to zápas, který jsme měli vyhrát," mrzelo třeba záložníka Sparty Lukáše Haraslína.

Reklama

Související témata: