Matouš Menšík nastoupí za juniorku

24.03.2023 / Natálie Poláčková

Olomouci skončila sezona poté, co s Pardubicemi ve čtvrtfinále vypadla. Extraligová sezona tak skončila i jihlavskému útočníkovi Matouši Menšíkovi, který si zde letos připsal čtyři body (2+2). Za Duklu si ve čtrnácti utkáních připsal šest bodů (3+3). To dalo možnost Menšíkovi k návratu mezi své kamarády v juniorském celku. Nastoupí již do sobotního zápasu proti Vítkovicím.

Za juniorku neodehrál v letošní sezoně ani jeden zápas. Naopak odehrál většinu sezony v extraligové Olomouci – 39 zápasů a A-týmu Dukly – 14 zápasů. Trenérský štáb juniorky se rozhodl, že mu po konci sezony obou mužských celků dá příležitost hrát ještě i za juniory. „Jsem rád, že mě trenéři oslovili a měli o mě zájem. Těším se za klukama, že si s nimi budu moct ještě zahrát,“ říká Matouš Menšík o návratu. Je jasné, že hráč bude pociťovat rozdíl mezi dospělým hokejem a juniorským. „Určitě to bude jiné jak extraliga.“ Jedinou nevýhodou by mohlo pro hráče být, že nebude s týmem tolik sladěný. Co si o tom myslí devatenáctiletý útočník? „S klukama se znám, hrál jsem s nimi prakticky od mala, takže si myslím že to bude dobré. Budu chtít co nejvíce pomoc týmu.“

Vítkovice se na první místo tabulky juniorské extraligy nedostaly pouze kvůli vzájemným zápasům s Třincem, se kterým měly shodný počet bodů – 99. Mnozí nejspíš před začátkem série favorizovali právě Vítkovice, protože za sezonu s nimi Dukla prohrála všechny čtyři zápasy. Do play-off ale jihlavští junioři vstoupili na jedničku. První zápas vyhráli 2:1, ten druhý 4:1. Série nyní po dvou zápasech ve Vítkovicích míří do Jihlavy a Dukla může už v sobotu oslavit postup do semifinále. „Skončili jako druhý tým po základní části, což ukazuje, že je to jeden z nejsilnějších týmů, ale kluci vstoupili do série výborně a vedou 2:0,“ říká Menšík.