Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Matthews stíha Sundina, Carolina je v play off piaty rok za sebou

Center Toronta Maple Leafs Auston Matthews a obranca Florida Panthers Marc Staal bojujú o puk počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL, štvrtok 23. marca 2023 Foto: TASR/AP

Napriek prehre s New Yorkom Rangers (1:2) si hokejisti Caroliny zabezpečili piatykrát za sebou účasť v play off.

New York 24. marca (TASR) - Americký hokejista Matt Boldy strelil v zápase hokejovej NHL proti Philadelphii (4:5 pp a sn) svoj 40. gól v kariére. Útočníkovi Minnesoty sa to podarilo vo veku 21 rokov a 352 dní. V klubovej histórii Wild dosiahol túto métu v mladšom veku len Marián Gáborík (20 rokov, 22 dní).

Napriek prehre s New Yorkom Rangers (1:2) si hokejisti Caroliny zabezpečili piatykrát za sebou účasť v play off. Od presunu z Hartfordu (1997/98) postúpili Hurricanes do vyraďovacích bojov desiatykrát a celkovo osemnásty krát v klubovej histórii. Po Bostone je Carolina druhým istým tímom, ktorý bude bojovať o Stanley Cup.

Po vážnom zranení hlavy sa po troch mesiacoch vrátil do zostavy Washingtonu obranca John Carlson. Okrem gólu zaznamenal vo víťaznom zápase s Chicagom (6:1) aj 475. asistenciu v kariére a spolu s Garrym Galleyom je tak v tejto štatistike na 38. mieste spomedzi obrancov v NHL.

Svoj 821. gól v NHL strelil druhý najlepší strelec v histórii ligy Alex Ovečkin. Kapitán Washingtonu zaznamenal svoj 243. zápas s minimálne gólom a asistenciou a v tejto štatistike vyrovnal na 12. mieste histórie zápis Rona Francisa.

David Pastrňák strelil svoj 49. gól v sezóne, vylepšil si kariérne maximum a prispel k víťazstvu Bostonu nad Montrealom 4:2. Český útočník pridal aj asistenciu a zaznamenal 29. viacbodový zápas v tejto sezóne. Lepší sú len Connor McDavid (42), Leon Draisaitl (31) a Matthew Tkachuk (31).

Americký útočník Toronta Auston Matthews skóroval dvakrát pri víťazstve na ľade Floridy (6:2). Bol to jeho 58. viacgólový zápas v drese Maple Leafs a na Matsa Sundina stráca ešte tri takéto duely. V klubovej histórii sú lepší len Darryl Sittler (71) a Rick Vaive (64).

Andrej Kuzmenko strelil 35. gól v sezóne a stanovil nový rekord Vancouveru v počte presných zásahov v prvej sezóne v NHL. Canucks zdolali San Jose 7:2. Dvadsaťsedemročný ruský útočník, ktorý zaznamenal aj asistenciu, vylepšil zápis krajana Pavla Bureho zo sezóny 1991/92. Kuzmenko odohral svojich prvých osem sezón v KHL a nie je považovaný za nováčika, hoci hrá v zámorskej profilige prvú sezónu. V 70 zápasoch nazbieral 63 bodov (35+28).

Svoj 45. gól v sezóne strelil útočník Brayden Point v drese Tampy Bay, ale Lightning prehrali s Ottawou 2:7. Okrem Pointa dali aspoň 45 gólov v jednej sezóne v drese “bleskov” v histórii len Steven Stamkos (4x) a Vincent Lecavalier.