Toto 6-ročné dievča zomrelo. O 3 dni neskôr matka našla v zásuvke niečo, čo nemohla pustiť z ruky!

Elena Desserich z amerického štátu Ohio bola temperamentné, zábavné, veselé  6-ročné dievčatko. Veľmi rada maľovala (jej obľúbená farba bola ružová) a snívala o tom, že sa stane učiteľkou. Jedného dňa sa však všetko zmenilo: Po tom, čo sa dievčatko dlho sťažovalo na bolesti hlavy, diagnostikovali jej nádor na mozgu. Lekári odhadli, že jej zostávajú tri mesiace života. Aby si malá Elena užila posledný čas čo najviac, rodičia jej diagnózu nepovedali.

Ale netrvalo dlho a Elenin stav sa zhoršil. Čoskoro mala problémy s rozprávaním a prehĺtaním. Na komunikáciu s rodičmi začala písať malé poznámky. Rodičia nevedeli, že Elena schovala kartičky  po dome – vedela, že je chorá.

Schovávala drobné odkazy v skriniach, zásuvkách, knihách – všade. Na každej kartičke Elena napísala, ako veľmi miluje svoju rodinu.

V auguste 2007 Elena zomrela. O niekoľko mesiacov neskôr  rodičia stále nachádzali malé poznámky skryté okolo domu a v dome. Je to facka zakaždým, keď nájdu odkaz, pretože je to pripomienka, že stratili svoju dcéru, no zároveň je to aj pripomienka toho, ako dievčatko milovalo svoju rodinu.

Na niektorých poznámkach, ktoré napísala, bolo jednoducho napísané „Milujem ťa!“, zatiaľ čo na iných boli kresby. Niektoré boli aj radami pre malú sestričku. Nakoniec sa rodičia rozhodli podeliť sa o príbeh a vydali odkazy v knihe. Kniha mala názov „Zanechané odkazy“. Príjem z knihy bude venovaný na výskum rakoviny.

Videoklip nižšie je trailer k projektu.

Elena už nie je medzi nami, ale zanechala po sebe niečo neuveriteľne dojemné, na čo nikdy nezabudneme. Toto výnimočné dievčatko  bolo plné lásky a je skvelé vidieť, ako jej rodičia zdieľajú tento príbeh so svetom.

Čo si o tom myslíte? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*