bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ten, co umí všechno. Crosbymu se vzdaluje sen, v kumštu ale opět vládne NHL

24. března 2023, 14:00

Tomáš Zatloukal

Pittsburgh je zase o kus dál od postupu do play-off. Od prodloužení své výjimečné, šestnáct sezon dlouhé série. Rozhodla o tom těsná porážka s Dallasem, neodvrátil ji ani Sidney Crosby. Byť zase skóroval, po jednatřicáté v sezoně a poprvé v American Airlines Center. Trefil se tak už na ledě každého klubu současné NHL.

Crosby?

Nemusíte ho milovat, ale sluší se uznat, že je to jednoduše kabrňák. Při čtvrteční výhře 5:2 na Coloradem se stal druhým hráčem v dějinách Pens s jedenácti sezonami se 30 góly.

Ano, žádné překvapení se nekoná, navázal na Maria Lemieuxe.

Trefa číslo 30 to byla výstavní, Crosbyho fantastický bekhend, patrně nejlepší v NHL, v plné kráse.

Teď rodák z Cole Harbour přidal jednatřicátý přesný zásah. Na bodový zisk to ovšem Tučňákům nestačilo.

Ani Crosby není všemocný, byť podle svých spoluhráčů i soupeřů toho umí ze všech plejerů v NHL nejvíc. Už počtvrté za sebou ovládl anketu o toho nejkomplexnějšího hráče v zámořské lize!

Bral přes 30 procent hlasů, přesvědčivě porazil svého kamaráda a parťáka ze zlatých turnajů s kanadskou repre Patrice Bergerona.

Za kapitánem Bostonu skončil těsně ten floridský – Saša Barkov.

To, že se s nadsázkou pomalu jednalo o okresní přebor v Cole Harbour, ukazuje pátý flek Nathana MacKinnona.

Čtvrtý skončil fenomén z Edmontonu Connor McDavid.

Na Crosbyho čtvrtém triumfu za sebou je dokonale vidět, jaký respekt si v branži vybudoval. Jak je uznávaný za svou dlouholetou mravenčí práci a pilování detailů. A obojí dokonale ilustruje onen jubilejní bekhendový gól.

Ve střelbě přes ruku je naprosto bezkonkurenční, mohl by si ji klidně patentovat.

Pro postup do play-off dělá, co může. Odkrývá arsenal svých hokejových kvalit, přepestrou paletu od tečí přes buly po krytí kotouče, ale ani to nemusí být dost pro splnění cíle. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.