MojAndroid

Každý, kto sa aspoň trochu pohybuje vo svete technológií, určite zaregistroval YouTube kanál s názvom Linus Tech Tips. Teší sa obrovskému záujmu zo strany divákov, o čom svedčí aj počet sledovateľov. Je ich viac ako 15 miliónov. Portál Techspot informoval o tom, že kanál bol napadnutý hackermi.

Hackeri kanál využili na odvysielanie živého vysielania s prednahratými podvodnými videami, v ktorých hrali hlavnú úlohu kryptomeny. Neskôr sa na účte zobrazovala informácia o tom, že bol zrušený kvôli porušeniu pravidiel komunity YouTube.

Nemali by ste prehliadnuť:

Hackerom sa podarilo zmeniť názov kanálu na LinusTechTipsTemp a taktiež zverejniť dve videá obsahujúce staršie živé vysielania, v ktorých vystupovali Jack Dorsey a Elon Musk. Do týchto videí boli vložené odkazy na podvodné stránky s kryptomenami.

Cieľ hackerov bol na základe týchto informácií pomerne jasný. Vylákať od ľudí peniaze. Využiť na to obrovský dôveryhodný YouTube kanál sa zdá byť z ich pohľadu veľmi dobrým riešením. Či sa niekto zo sledovateľov naozaj dal na podvod nachytať, nevieme.

Po tom, ako sa YouTube kanál podarilo navrátiť do správnych rúk, zmizla aj hláška o jeho zrušení a Linus Tech Tips už funguje normálne. Môžete si dokonca pozrieť aj jeho najnovšie video, ktoré sa zaoberá práve týmto hackerským útokom.

Náš tip
Prémiový segment smartfónov patrí iPhonom. Androidy výrazne zaostávajú

24.3.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+